To je to što me zanima!

Još jedan napad morskog psa: Muškarcu (33) nije bilo pomoći

Australac je surfao i plivao u zaljevu Cid Harbour otočja Whitsunday Islands, kada ga je napao morski pas. Riječ je o trećem napadu u tom popularnom turističkom odredištu u dva mjeseca
Vidi originalni članak

Jedan je muškarac umro u ponedjeljak nakon što ga je u moru nedaleko obale središnjeg Queenslanda napao morski pas, priopćila je policija te australske države, što je treći takav napad u popularnom turističkom području na tropskom sjeveroistoku zemlje u posljednja dva mjeseca.

Tridesetrogodišnji Australac je surfao i plivao u zaljevu Cid Harbour otočja Whitsunday Islands, kada ga je u ponedjeljak poslijepodne napao morski pas, rekao je policijski glasnogovornik.

Riječ je o trećem napadu u tome zaljevu nakon što su u rujnu dvanaestogodišnja djevojčica i 46-godišnjak u napadima do kojih je došlo unutar dva dana zadobili teške ozljede plivajući.

"Ozlijeđeni je odmah prevezen na obalu i odvezen u bolnicu, gdje je kasnije podlegao ozljedama", stoji u priopćenju policije.

Australija je u 2017. bila na drugom mjestu, iza Sjedinjenih Država, po broju ničim izazvanih napada morskih pasa na ljude.

Otočje Whitsunday Islands je popularno turističko odredište oko 900 kilometara sjeverozapadno od Brisbanea, u Queenslandu. Do sada su napadi morskih pasa u tome području bili iznimno rijetki, rekao je glasnogovornik.

 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • gvagec 06.11.2018.

    Pazi ovo 'ničim izazvanim napadima', pa nisu u birtiji da je lokala pa ničim izazvana pod cugom napala i popapala kolegu sa susjednog stola. Itekako je imala razlog to je predator, a poznato je da oni jedu ne zamjenjuju ljude za kornjače, bucnje, žohare ili što ti ja znam. Oni ili one jedu meso a mi smo upravo to.

  • RayofLight 06.11.2018.

    Zašto žalit nekoga ko riskira zivot na ovako glup način.To je isto kao da hodaš po rubu aktivnog vulkana.

  • octopuss 06.11.2018.

    "Šok" u Australiji? Šok bi bio da je na Jadranu. U Australiji je to uobičajeno. Drugo, nije mi jasna upotreba pojma "napad morskog psa". Ja ne napadam odojka, ili pileću jetricu, već ih jedem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare