To je to što me zanima!

Suša uništila ribnjak 'Brzaja': Uginule velike količine ribe

Kao iz filmova o ribolovu na tune ribiči su u utorak iz ribnjaka izvlačili dvadesetak kilograma teške uginule ribe. Šteta je, kako su objasnili ribiči, velika
Vidi originalni članak

Zbog višemjesečnog pomanjkanja padavina na Papuku, planini slavonskog gorja poznatoj po tisuću potoka i rječica suša svakodnevno uzima svoj danak. Na Novom Zvečevu presušio je potok Brzaja kojim se vodom opskrbljuje ribnjak Športskog ribolovnog društva 'Brzaja'. Suša je ribičima u samo nekoliko dana uništila ribnjak. Kao iz filmova o ribolovu na tune ribiči su u utorak iz ribnjaka izvlačili dvadesetak kilograma teške uginule ribe.

Ispustili preostalu vodu kako bi dezinficirali ribnjak

– Katastrofa! U utorak smo pronašli više desetaka uginulih velikih komada riba: amura, tolstolobika i šarana, te na stotine kilograma ostale manje ribe. Vodostaj u ribnjaku pao je za više od metra, trećina ribnjaka je presušila, pa smo ispustili preostalu vodu kako bi spasili barem nešto ribe. Slijedi uređenje i dezinfekcija ribnjaka, a kada padnu kiše, te kada potok ponovo napuni ribnjak, morat ćemo ga poribiti novom ribom. Šteta je velika, društvo smo sa svega 11 ribiča i ne znam kako ćemo ribnjak ponovo osposobiti za ribolov, kaže predsjednik Danko Brozović koji je s prijateljima iz ribnjaka vadio uginule, dvadesetak kilograma teške 'kapitalce'.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tatamlataopet 16.08.2012.

    "Drustvo ste sa samo nekoliko ribiča"- pa cemu onda trebate toliki riblji fond? Ako vec poribljavate preko mjere onda ne cvilite nego se pobrinite za dodavace kisika u vodu za vrijeme ovakvih vrucina.

  • kristo5243 15.08.2012.

    Žao mi je da toliko riba ugine..ima i u mome selu ribnjak i nadam se da nece presušiti..

  • Tiranosaurus 14.08.2012.

    A kaj imaju objašnjavati ovi ribiči..da se je utopilo krdo jelena ne bi bilo ni traga ni glasa od ribiča..tko bi onda objašnjavao situaciju? Otorinolaringolozi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare