To je to što me zanima!

Susjed ga pretukao i likvidirao, njegovo truplo gledala djeca

Slavonski Brod: Ivica Matković (47) je u ponedjeljak krenuo u trgovinu kupiti sok i namirnice. Susjed (42) ga je pretukao i likvidirao. Pištolj je zatim bacio u šaht...
Vidi originalni članak

Zagrebačkom ulicom u Slavonskom Brodu u ponedjeljak navečer odjekivali su uzvici dvaju poznanika koji su se tukli šakama i letvama. Emir Ćošagić (42) u 19.45 sati hicima iz pištolja ubio je Ivicu Matkovića (47), susjeda iz ulice. Pištolj je potom bacio u šaht. Zašto su se potukli i zašto je Ćošagić ubio susjeda, još se ne zna.

Ivka Pejić, punica ubijenoga, rekla je kako je Ivica prije pogibije ustao, obuo sandale i rekao supruzi Kati da ide u obližnju trgovinu kupiti sok i namirnice. 

- Zadnjih se godina čudno ponašao, teško se mirio s tim što godinama ne može riješiti braniteljski status. Skupio bi tražene papire, ali bi, kad bi ih odnio, uvijek zatražili nove. Žive u groznim uvjetima, a i ja s njima kisnem 17 godina. Što je mogao napraviti sa 150 kuna, koliko je dobivao iz Bosne za sudjelovanje u ratu - rekla je Ivka. Ivičin sin jedinac Jurica (17) kaže kako su mu prijatelji javili da mu je otac ubijen. 

- Ne znam ubojicu, premda je iz naše ulice. Tata se s njim nije družio - tvrdi Jurica. Predrag Vuković, koji je dotrčao do ubijenog Matkovića brzo nakon ubojstva, za ubijenog kaže da se često vozio autobusom u kojemu je on radio kao kondukter. O ubojici zna samo to da je najveći problem u ulici. 

'Bio je sirotinja, bojim se da se psihički slomio'

- Ivica je bio sirotinja i, bojim se, psihički se slomio. Brine me u cijeloj priči što je njegovo tijelo, dok je bespomoćno ležalo na nogostupu, vidjelo puno djece koja su se vraćala iz škole - kaže Vuković. Ravnatelj škole Vladimir Blekić tvrdi da nitko od djece nije vidio ubojstvo jer su ranije otišli s nastave, sat i pol prije ubojstva. Susjeda kaže da je prvo čula viku na ulici. 

- Mislila sam da se djeca, koja se ondje okupljaju, zabavljaju i bacaju petarde. Tek nakon nekoliko minuta čula sam ljude kako viču da je netko ubijen - izjavila je susjeda. 

- Ulica je bila puna ljudi, pa pucnjavu nisam shvatila ozbiljno. Tek sam nakon dolaska policije vidjela da mi pred vratima leži mrtav čovjek - šokirana je bila djelatnica ljekarne, pred čijim je pragom kobne večeri krvav ležao Ivica Matković.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • papagajii 17.11.2010.

    drzava mesto da pomogne onima koji su se borili za drzavu oni hi odbacuju prije ce pomoci nekom kriminalcu to je zalosno

  • fever2 17.11.2010.

    pa valjda je bosanska država, da u pravu si

  • SuriJack 17.11.2010.

    ma ti talibani nisu normalni sve ih u Tursku treba potjerat

Komentiraj...
Vidi sve komentare