Obavijesti

News

Komentari 53

Susjed ga pretukao i likvidirao, njegovo truplo gledala djeca

Susjed ga pretukao i likvidirao, njegovo truplo gledala djeca
4

Slavonski Brod: Ivica Matković (47) je u ponedjeljak krenuo u trgovinu kupiti sok i namirnice. Susjed (42) ga je pretukao i likvidirao. Pištolj je zatim bacio u šaht...

VIDEO

Zagrebačkom ulicom u Slavonskom Brodu u ponedjeljak navečer odjekivali su uzvici dvaju poznanika koji su se tukli šakama i letvama. Emir Ćošagić (42) u 19.45 sati hicima iz pištolja ubio je Ivicu Matkovića (47), susjeda iz ulice. Pištolj je potom bacio u šaht. Zašto su se potukli i zašto je Ćošagić ubio susjeda, još se ne zna.

Ivka Pejić, punica ubijenoga, rekla je kako je Ivica prije pogibije ustao, obuo sandale i rekao supruzi Kati da ide u obližnju trgovinu kupiti sok i namirnice. 

- Zadnjih se godina čudno ponašao, teško se mirio s tim što godinama ne može riješiti braniteljski status. Skupio bi tražene papire, ali bi, kad bi ih odnio, uvijek zatražili nove. Žive u groznim uvjetima, a i ja s njima kisnem 17 godina. Što je mogao napraviti sa 150 kuna, koliko je dobivao iz Bosne za sudjelovanje u ratu - rekla je Ivka. Ivičin sin jedinac Jurica (17) kaže kako su mu prijatelji javili da mu je otac ubijen. 

- Ne znam ubojicu, premda je iz naše ulice. Tata se s njim nije družio - tvrdi Jurica. Predrag Vuković, koji je dotrčao do ubijenog Matkovića brzo nakon ubojstva, za ubijenog kaže da se često vozio autobusom u kojemu je on radio kao kondukter. O ubojici zna samo to da je najveći problem u ulici. 

'Bio je sirotinja, bojim se da se psihički slomio'

- Ivica je bio sirotinja i, bojim se, psihički se slomio. Brine me u cijeloj priči što je njegovo tijelo, dok je bespomoćno ležalo na nogostupu, vidjelo puno djece koja su se vraćala iz škole - kaže Vuković. Ravnatelj škole Vladimir Blekić tvrdi da nitko od djece nije vidio ubojstvo jer su ranije otišli s nastave, sat i pol prije ubojstva. Susjeda kaže da je prvo čula viku na ulici. 

- Mislila sam da se djeca, koja se ondje okupljaju, zabavljaju i bacaju petarde. Tek nakon nekoliko minuta čula sam ljude kako viču da je netko ubijen - izjavila je susjeda. 

- Ulica je bila puna ljudi, pa pucnjavu nisam shvatila ozbiljno. Tek sam nakon dolaska policije vidjela da mi pred vratima leži mrtav čovjek - šokirana je bila djelatnica ljekarne, pred čijim je pragom kobne večeri krvav ležao Ivica Matković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije