To je to što me zanima!

Suspendirali policajce koji su Australku pustili iz auta

Dubrovnik: Zbog niza propusta policija je u utorak suspendirala policajce koji su na Stradunu priveli pijanu Australku pa je kasnije pustili iz vozila...
Vidi originalni članak

Dubrovačka policija suspendirala je policajace, koji su u noći na utorak priveli pijanu Australku koja im se penjala na automobil. U policiji su utvrdili da su oni neovlašteno ušli u područje povijesne jezgre autom s policijskim oznakama. Nisu izvijestili šefa smjene o uporabi prisile, a Australku nisu propisno izvijestili da je uhićena, niti su je upoznali s pravima, stoji u priopćenju policije.
- Bila sam malo pijana prošle noći. Odjednom me uzela policija, vezala i stavila u auto. Nisu mi rekli u čemu je problem i zašto sam uhićena. Uspjela sam se osloboditi od lisica i u trenutku dok je auto stajao otvorila sam vrata i pobjegla - izjavila je Ema L.L.(26) iz Australije koja je skakala po policijskom autu na Stradunu. Pijana Ema L.L. (26) iz Australije u utorak je oko 15 minuta nakon ponoći na Stradunu u Dubrovniku narušavala javni red i mir. Izmjerili su joj 1,23 promila alkohola u organizmu. Penjala se na poklopac motora policijskog auta. Oglušila se na traženje policajaca da siđe s auta te je nastavila s penjanjem. Potom su je vezali lisicama i smjestili u auto. Tijekom vožnje skinula je lisice, otvorila vrata i izašla na Pilama, tvrdili su u prvom priopćenju. Tada su rekli da im je žena pobjegla, pa su je ponovno uhitili. U naknadnom priopćenju su se ispravili i rekli da su ženi na predjelu Boninovo samoinicijativno skinuli lisice i pustili je iz auta.
- Policajci su vrlo uljudno i profesonalno uredovali. Ona je bila toliko pijana da je skakala po autu i vrištala. Da je na njihovom mjestu netko drugi bio ne znam što bi joj se dogodilo. Što je poslije bilo ne znam - rekao je očevidac koji nije želio da ga imenujemo. Čim je izašla iz policijskog auta, prišla je grupi ljudi i rekla im da ima problema s policijom, o čemu su oni oko 0.30 sati dojavili policiji na 92.
- Djevojku su pregledali u bolnici gdje su utvrdili da nije ozlijeđena. Alkotestirani su i policajci, te je nalaz bio negativan - rekla je glasnogovornica dubrovačke policije, Marija Gjenero.
Protiv Australke će provesti prekršajni postupak zbog remećenja reda i mira. Prekršajni sud je Australku kaznio novčano nakon čega su je pustili na slobodu.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Burnout 17.06.2009.

    Ajde nek napravi to u Australiji odma u policiji uzimaju DNK. Tamo im ne smijes niti mahnit a da te be uhite na licu mjesta.

  • _aod_ 16.06.2009.

    ma samo su ju pustit mogli...ajde jos da je lisice skinula i mogu povjerovat...ali iz auta nije mogla pobjec...heh...malo me vise puta policija vozila doma i jako dobro znam da iz auta ne mozes izac osim ako ti oni ne otvore vrata...

  • gucica 16.06.2009.

    Pa treba im otkaz dati odmah,kako mogu pustiti nekoga tko je remetio javni red i mir,možda zato jer je plava?!A nekog drugog bi bili maltretirali u postaji 5 sati,pravi Hrvatski policajci-svaka im čast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare