To je to što me zanima!

Sutkinja Maja Šupe pravomoćno razriješena sudačke dužnosti, danas izlazi iz istražnog zatvora

Šibenskoj sutkinji je istražni zatvor, između ostalog, određen kako ne bi ponovila kazneno djelo. S obzirom da je sada službeno i pravomoćno postala bivša, nema razloga za njezinim zadržavanjem na Bilicama
Vidi originalni članak

Šibenska sutkinja Maja Šupe danas izlazi na slobodu nakon što je u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama provela nešto više od tri tjedna. Kako doznajemo, USKOK je dobio pravomoćno rješenje Državnog sudbenog vijeća o razrješenju Šupe od sudačke dužnosti. Tako sada više ne postoji osnova za zadržavanjem Maje Šupe u istražnom zatvoru jer ne postoji bojazan da će ponoviti kazneno djelo.

'NA VLASTITI ZAHTJEV' Maja Šupe više nije sutkinja

Podsjetimo, Šupe se tereti za primanje 15 tisuća eura mita od zagrebačkog poduzetnika Blaža Petrovića.
Zahtjev za puštanjem na slobodu sada bivše sutkinja još prije desetak dana tražio je njezin odvjetnik, no istražni sudac Županijskog suda u Splitu Ivica Botica odbio je taj prijedlog jer je Šupe u tom trenutku bila samo suspendirana zbog određivanja istražnog zatvora.

Njezin odvjetnik Krešimir Škarica stigao je u Split.

- Moja klijentica je sretna, presretna. Nije se nadala da ćemo ovako brzo sve realizirati, očekivala je da će biti tri mjeseca u istražnom zatvoru. Sada ćemo ozbiljno prionuti pripremama za njezinu obranu, drukčije je dok je u zatvoru i sada kada se možemo pripremati sa slobode – kratko nam je kazao odvjetnik Škarica.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • VLADEK72 03.10.2022.

    Lakoma prdulja treba u zatvor 5 godina.

  • sanišajn 01.10.2022.

    Dobije li tko od vecih faca 6 mjeseci istraznog ili je to rezervirano samo za obicne gradane?

  • 30.09.2022.

    Sa ovim je vjerojatno sve i završeno. Ovdje u ovakvom croatistanu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare