To je to što me zanima!

Sutlić i dalje šef na HRT-u, novinari neće dobiti otkaz

Hloverka Novak Srzić je na Programskom vijeću HRT-a rekla da je prve večeri rekla Blagi Markoti da četvero novinara HTV-a treba dobiti otkaze
Vidi originalni članak

Iako se očekivalo da bi na sjednici ovog Programskog vijeća HRT-a moglo biti izglasavanje nepovjerenja ravnatelju HRT-a Vanji Sutliću, toga nije bilo. Vijećnici su izrazili nezadovoljstvo njegovim radom.
- Te večeri kad sam vidio vijest o incidentu nazvala me Hloverka Novak Srzić i rekla da je ona za to se četvero novinara daju otkazi, rekao je ravnatelj HTV-a Blago Markota na burnoj sjednici Programskog vijeća. Istaknuo je da tako istupa jer ga smeta što inicijatori postupka protiv četvero novinara, Vanja Sutlić i Hloverka Novak Srzić na njega svaljuju krivicu u medijima, a on je postupak pokrenuo samo zato jer je on za to zadužen. Urednica informativnog programa potvrdila je da je kazala kako Lela Knežević, Sanja Mikleušević Pavić, Robert Zuber i Maja Sever trebaju dobiti otkaze zbog izlaženja u javnost s 'prljavim vešom' HRT-a.
- Bila sam šokirana što je četvero mojih novinara čekalo dvije godine da reagiraju na takvu izjavu i to na nekom portalu. Markoti prvu večer jesam rekla da im treba dati otkaze, ali kasnije sam Davoru Mezuliću koji je vodio postupak rekla "Pa neće valjda biti otkaza" - branila se Hloverka. Programsko vijeće zaključilo je da sumnjaju u zakonitost postupka prema četvero novinara te u opravdanost opomena. Zbog toga će tražiti da postupak provjeri Državni inspektorat.

NIJE PODNIO FINANCIJSKO IZVJEŠĆE
Vijećnici su Vanju Sutlića na sjednici pitali i zašto nije podnio izvješće o financijskom poslovanju za prvih 9 mjeseci ove godine. On je iznio podatak da konkurentni RTL ima 35, a Nova TV 29 milijuna kuna gubitaka, dok za HRT očekuje da bi trebali završiti godinu s dobiti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • drug Kardelj 06.11.2009.

    Kaj je i taj nedodirljivi?

  • olnada 06.11.2009.

    Ukratko,Hloverka mi se ne svidja (glas,hektican nacin govora),a ni njezin nacin vodjenja emisije.I moje misljenej je da kao sefica nije bas profesionalna u donosenju odluka

  • kulenica 06.11.2009.

    a tko bi trebao izvještavati nego novinari, tko bi trebao to znati ako ne oni koji tamo rade

Komentiraj...
Vidi sve komentare