To je to što me zanima!

Sva tri požara u Dalmaciji vatrogasci su lokalizirali

U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 46 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica, Zatona, Zablaća i Brodarice s 12 vozila i dva protupožarna aviona
Vidi originalni članak

Javna vatrogasna postrojba Šibenik u subotu u 16.30 sati primila je dojavu o požaru makije i niskog raslinja na brdu Gospa Srimska kraj Zatona, uz benkovačku cestu, koji je lokaliziran u 18.25 sati, izvijestilo je Vatrogasno operativno središte u Divuljama. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 46 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica, Zatona, Zablaća i Brodarice s 12 vozila i dva protupožarna zrakoplova.
Brod Lučke kapetanije Šibenik osiguravao je kanaderima nesmetano uzimanje vode u zaljevu.
Procjenjuje se da je u požaru izgorjelo oko 15 hektara trave, makije, niskog raslinja i borove šume.
Požar koji je poslijepodne izbio u kaštelanskom zaleđu, na području Labinske drage, vatrogasci su uspjeli ugasiti u predvečernjim satima. U gašenju požara u kojem je izgorjelo oko hektar i pol niskog raslinja, sudjelovalo je i poseban protupožarni vlak s cisternom napunjenom vodom. Požar je izbio u blizini tračnica željezničke pruge, neposredno nakon što je njima prošao željeznički vlak pa se, prema prvim informacijama, vjeruje kako je kočenje vlaka izazvalo iskrenje koje je zahvatilo raslinje te preraslo u požar.
U splitskom naselju Duilovo kasno poslijepodne buknuo je požar između plaže i obližnjeg apartmanskog naselja, prijeteći da zahvati i naselje ali je žurnom intervencijom vatrogasaca požar u predvečernjim satima ugašen.U gašenju ovog požara, koji je izazvao paniku u apartmanskom naselju u kojem žive obitelji branitelja i zaposlenika u Hrvatskoj vojsci (HV), sudjelovali su vatrogasci iz Splita te prigradskih naselja Žrnovnica i Podstrana, te stanari apartmanskog naselja.U požaru nitko nije ozlijeđen, a uzroci iznenadne vatrene stihije se istražuju.Očevici su rekli kako su požar izazvala djeca koja su se igrala na plaži Duilovo.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare