To je to što me zanima!

Svađa na sastanku koalicije: Plenković ljut, spominjala se čak opcija prijevremenih izbora

Premijer je rekao da mu je nevjerojatno da se u trenutcima borbe s potresima i korona virusom većina testira na temi poput HGK, a u jednom trenutku je rekao kako moraju biti složni
Vidi originalni članak

Na koalicijskom sastanku vladajuće većine došlo je do žestoke rasprave i povišenih tonova nakon što je ranije danas postalo jasno kako HDZ možda i neće imati većinu na glasovanju prijedloga Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori, javlja N1.

PEĐA GRBIN: 'Rekao bih da ih treba biti sram, ali HDZ i Plenković ga nemaju'

Sastanak je sazvao predsjednik Vlade Andrej Plenković, a smetalo mu je što je došlo do situacije da se u zadnji trenutak ta točka mora micati s plana glasanja i što partneri nisu ranije komunicirali da će doći do problema prilikom glasanja.

BRANKO BAČIĆ: 'Imali smo dovoljno ruku za odbiti prijedlog, to nije sporno'

Prozvani partneri, prije svega HSLS i Reformisti odgovorili su Plenkoviću da je ranije znao njihov stav. Premijer je rekao da mu je nevjerojatno da se u trenutcima borbe s potresima i korona virusom većina testira na temi poput HGK, a u jednom trenutku je rekao kako moraju biti složni jer su druga opcija prijevremeni izbori. Tad su mu uzvratili da izbore ne treba ni spominjati, ali da ih se ne boje te su na njih spremni.

KRITIKE OPOZICIJI Plenković: Neću to zaboraviti. Dok se naš zastupnik Tuđman bori za život, idu rušiti kvorum

Liberali su rekli da im je pitanje HGK izuzetno bitno i da čvrsto stoje iza Vlade, ali na temama poput HGK će uvijek imati takav stav. Plenković i ostali članovi HDZ-a složili su se da je Mostova inicijativa nepotrebna te da je to politikanstvo, a prijedlog štetan i loš, prenosi N1.

 

Idi na 24sata

Komentari 134

  • student_apsolvent 31.01.2021.

    Koje god začine odabereš isti drek dobiješ tako je u našoj politici

  • 31.01.2021.

    Čuj Plenkija, MOST-ova inicijativa nevalja. A valja mu Pupovac kojeg masno plaća i mojim novcem i ne može mu pomoći. Izbori mirišu.

  • TOFFI 30.01.2021.

    HDZ: svemogući???? Ponašaju se kao vlasnici ove zemlje. Pitam se sto je sve prodano ili dano u dugoročne koncesije što uopće ne znamo, a trebali bi znati. Tko je vlasnik ove države; HDZ????

Komentiraj...
Vidi sve komentare