To je to što me zanima!

Svaki osmaš može od doma birati u koju srednju školu želi

Svaki učenik može prijaviti najviše 10 obrazovnih programa u pet škola. Od trenutka prijave u sustav učenici će moći pratiti bodovno stanje za svaki prijavljeni program
Vidi originalni članak

Učenici osmih razreda svih osnovnih škola u Hrvatskoj, od četvrtka će se iz svojeg doma ili škole moći prijavljivati u obrazovne programe diljem Hrvatske. Svaki učenik može prijaviti najviše 10 obrazovnih programa u pet škola. Od trenutka prijave u sustav učenici će moći pratiti bodovno stanje za svaki prijavljeni program. 

Podaci će se ažurirati svakih sat vremena. 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović će u 13 sati iz Osnovne škole Antuna Kačića Miošića u Ludbregu simbolično poslati prvu prijavu u sustav upisa u 1. razred srednje škole. Zahvaljujući projektu koji starta ove godine u suradnji s CARNet-om, učenici i roditelji više neće morati trošiti vrijeme i novac za prijavu upisa.  

Liste prioriteta zaključuju se 26. lipnja, a konačna ljestvica poretka bit će gotova 5. srpnja.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Capafiori 11.05.2013.

    Što ih maltretirate ministre da gube vrijeme na prijavama, umjesto da vise po fejsu? Ako su do sada mogli zamalo pa trojkaši upisati medicinu u vašem gradu, a odlični učenici su ispadali, što bi se sad trebalo promijeniti? Možda ovakvo prosipanje pameti i velikoga rada? Zna se već tko će gdje biti upisan i bez ovih gluposti.

  • zloča21 09.05.2013.

    sad neće imati samo stres ko upisa na fakultet nego i kod upisa u srednje škole... danima će samo sjediti pred ekranom i gledati na kojem se mjestu nalaze na rang listi

  • Opaka Salpa 09.05.2013.

    je je sve je to super a šta je sa onom bidnom djecom kojima roditelji zbog financijskog stanja ne mogu priuštiti kompjuter i internet (a takvih je puno) i što je s onom djecom koja žive u vukojoje....... koja nemaju uopće mogučnosti pristupu internetu, kako će se oni upisati u školu???Jel se itko zapita za to???

Komentiraj...
Vidi sve komentare