To je to što me zanima!

'Svakim danom sve je izgledniji rat između SAD-a i Sj. Koreje'

Iako svi strahuju od rata, još uvijek nije poznato ima li Sjeverna Koreja dovoljno jaku tehnologiju kojom bi prenijela teške nuklearne glave s projektilom koji može doseći SAD...
Vidi originalni članak

Mogućnost izbijanja rata između SAD-a i Sjeverne Koreje svakim danom je sve veća, izjavio je Savjetnik za nacionalnu sigurnost SAD-a, Herbert Raymond McMaster. 

Svoj komentar je McMaster dao povodom najnovijeg lansiranja interkontinentalnog projektila u Sjevernoj Koreji koje se dogodilo prošlog tjedna. Dodao je i kako diktator Kim Jong-un radi na dobivanju prednosti u nuklearnom oružanju u odnosu na SAD. 

- Svaki put kad imaju nova lansiranja, postaju sve bolji - spomenuo je McMaster u razgovoru za Fox News koji je prenio Independent. S obzirom na to da je novi projektil u mogućnosti doseći čak tlo SAD-a, čini se kako su sumnje i strahovi brojnih znanstvenika opravdani. 

'POKAZAO SNAGU I MOĆ' Kim proslavio ispaljivanje nove rakete na trgu uz vatromet

Međutim, još uvijek nije poznato ima li Sjeverna Koreja dovoljno jaku tehnologiju kojom bi prenijela teške nuklearne glave s ovim projektilom. 

Sa savjetnikom McMasterom složila se i ambasadorica SAD-a za Ujedinjene narode, Nikki Hayley, koja je upozorila da će Sjeverna Koreja biti uništena ukoliko njihova djela dovedu do vojnog obračuna

- Ako dođe do rata, nemojte se zavaravati: Sjevernokorejski režim će biti potpuno uništen - izjavila je Hayley. S njezinim izjavama složio se i predsjednik Trump koji je obećao da će svaki napad Sjeverne Koreje na SAD dobiti i protunapad. Dodao je i kako bi Kina trebala poduzeti nešto u vezi svojih agresivnih susjeda. 

UŽARENI ODNOSI SAD prijeti Kimu uništenjem, Rusija: To je krvožedna tirada

- Ako se pravedna većina ne suprotstavi zlobnoj manjini, onda će zlo pobijediti - SAD ima veliku snagu i strpljenje - rekao je na sjednici u Ujedinjenim narodima predsjednik Trump. 

 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • Usora1 04.12.2017.

    a kako ih unistiti i cime, a da pri tom ne nagazite na zulj kinezima i rusima koji sa njima granice. vuna gospodo, vuna. napasti irak pod laznim izgovorom, libiju, siriju i dr. koji se ne mogu adekvatno braniti je jedno, no kad se sumnja da se ima cime uzvratiti ostaje samo razmetanje prijetnjama.

  • miki8787 04.12.2017.

    Ne brinite ljudi !Sad ce se nasi pametni politicari umjesat sa svojom diplomacijom jer Plenky zna kako izbjec rat,on ima iskustva pa ce to prenjet tim zemljama svoje visegodisnje iskustvo 😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Behemot 03.12.2017.

    Svi američki predsjednici su kao čin potvrđivanja morali napraviti genocid nad nekom malom neprijateljskom nacijom. I Trumpu ostala samo Sj. Koreja sa nuklearnim oružjem :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare