To je to što me zanima!

Svakodnevni letovi iz Katara za Kabul s humanitarnom pomoći

Nakon što je pošiljka humanitarne pomoći uspješno sletjela u Kabul, Katar je poručio da će nastaviti obavljati letove za Afganistan idućih nekoliko dana kako bi osigurao prijeko potrebnu opskrbu
Vidi originalni članak

U subotu je iz Katara u Kabul sletjela humanitarna pomoć, medicinske potrepštine i hrana, a let je u kabulskoj zračnoj luci dočekao katarski veleposlanik u Afganistanu Said bin Mubarak Al Hajarin, priopćilo je katarsko ministarstvo vanjskih poslova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Katar se pokazao ključnim posrednikom u komunikaciji između Zapada i talibana, zahvaljujući bliskim odnosima s tom militantnom skupinom koji su ostvareni nakon što je u Kataru 2013. talibanima omogućeno da otvore svoj politički ured.

Katar je pomogao u ponovnom otvaranju zračne luke u Kabulu koja je bila zatvorena nekoliko dana nakon što su prošli mjesec obustavljeni svi letovi za prijevoz putnika. 

NEDJELJNI ANGELUS Papa moli države da prihvate izbjeglice i nada se da će se mladi Afganistanci obrazovati

Više od polovine građana Afganistana, koji broji 40 milijuna ljudi, uključujući i 10 milijuna djece, treba humanitarnu pomoć još od početka ove godine, priopćila je krajem prošlog mjeseca Međunarodna organizacija za migracije (IOM), dodavši da se očekuje da će potrebe za humanitarnom pomoći u toj zemlji i dalje rasti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ksenijast 05.09.2021.

    ...koliko zemalja i djece treba pomoc na ovom svijetu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare