To je to što me zanima!

Svatovi se zarazili u Zaprešiću, državni inspektorat je zatvorio popularni resort za vjenčanja!

Obzirom na ponavljajuća obolijevanja od norovirusa te uzimajući u obzir epidemiološke indicije o trajanju incidentne situacije, prostorije su privremeno zatvorene, odgovorili su nam iz inspektorata
Vidi originalni članak

Nakon priče 24sata koja je izašla u nedjelju o zarazi norovirusom na svadbama u salama Corberon u Zaprešiću, državni inspektorat privremeno je zabranio korištenje prostora!

- Obzirom na ponavljajuća obolijevanja osoba od norovirusa na predmetnoj lokaciji te uzimajući u obzir epidemiološke indicije o trajanju incidentne situacije te mogućim izvorima kontaminacije za koje su dane preporuke, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata privremeno je zabranila korištenje prostora, opreme i prostorija, dok se analizom od ovlaštenog laboratorija ne dokaže da su provedene učinkovite mjere pranja, čišćenja i dezinfekcije. Nadalje, sanitarna inspekcija je ograničena uporabu vode dok se u objektu ne osigura zdravstveno ispravna voda te zabranila rad radnicima pravnog subjekta koji nemaju položen tečaj zdravstvenog odgoja - rekli su nam iz inspektorata.

'Iako su testovi na virus negativni, slažemo se s odlukom inspekcije'

Poslali smo upit i wedding resortu Corberon. Odgovorili su nam kako se slažu s odlukom inspektorata iako su testovi svih njihovih zaposlenika i hrane na virus dosad bili negativni.

- Žao nam je zbog svih neugodnosti koje su imali mladenci i njihovi gosti zbog zaraze norovirusom na nedavno održanim svadbama. Iako su testovi svih naših zaposlenika i hrane na spomenuti virus do sada negativni, slažemo se s odlukom Službe sanitarne inspekcije Državnog inspektorata RH da svadbe ne održavamo dok s potpunom sigurnošću ne utvrdimo da ne postoji nikakva mogućnost daljnje zaraze. Poduzimamo sve radnje kako bi rasvijetlili okolnosti i uzroke dosadašnjih zaraza te surađujemo sa svim nadležnim tijelima kojima smo kontinuiramo na raspolaganju. U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar i tvrtkom Bio San tijekom ovoga tjedna dezinficirali smo još jednom sve prostore u kojima se svadbe održavaju i u kojima se obavlja priprema hrane te su uzeti dodatni uzorci s različitih površina, a rezultate daljnjih testova očekujemo tijekom sljedećeg tjedna. U ovome trenutku i pored svih poduzetih mjera nemamo saznanja na koji način je norovirus došao među goste te intenzivno radimo na utvrđivanju činjenica. Svjesni važnosti dana vjenčanja u životu naših klijenata, činimo sve da uvjete za ponovni početak rada zadovoljimo što je prije moguće. Nažalost, do utvrđivanja svih činjenica i otklanjanja eventualnih nedostataka moramo otkazati svadbene svečanosti planirane za ovaj vikend. O daljnjem razvoju događaja pravovremeno ćemo obavijestiti sve koji su planirali svoje svadbene svečanosti u našem resortu. Ovim putem se ispričavamo svim mladencima i njihovim gostima na koje na bilo koji način utječe ovaj razvoj događaja te smo im na raspolaganju kako bismo zajedno pronašli adekvatna rješenja za njihove svadbene svečanosti - rekli su iz spomenutog resorta.

PANIKA MEĐU SVATOVIMA Mladenci otkazuju vjenčanja u resortu u Zaprešiću: 'Strah nas je, ne želimo da se gosti otruju'

Mladoženja: Bez Hitne ne bih mogao otplesati prvi ples

U salu smo ušli oko 20 sati, mislio sam da mi je mučno zbog stresa pa sam izašao ispred sale na trak. Počeo sam povraćati. Tresao sam se pa sam otišao u kućicu za mladence i tamo sam se pokrio s tri deke - ispričao nam je mladoženja Mislav Markoč.

Pogledajte snimku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Mlada je dobro podnijela ovu katastrofu'

Bilo je to u petak, 25. kolovoza, u sali Wedding Resort Corberon u Zaprešiću. Mislav i Katarina su dan prije vjenčanja došli do sale gdje su se zadržali neko vrijeme kako bi donijeli zahvalnice i isprobali prvi ples na plesnom podiju.

NOVI SLUČAJEVI NOROVIRUSA Mladoženja iz Zaprešića: 'Cijelu noć sam povraćao. Bez liječnika Hitne ne bih otplesao prvi ples'

'Počeli su nam se javljati gosti, njih stotinjak!'

- Bili smo u sali u četvrtak, koristio sam toalet, ali nsam siguran jesmo li tada nešto pili. Vjerojatno sam tada pokupio zarazu. Drugi dan na svadbi gosti su svako malo dolazili vidjeti kako sam. Oko pola 3 su zvali Hitnu, dobio sam injekciju protiv mučnine i nešto za snižavanje temperature pa sam se vratio u salu kako bih otplesao prvi ples - ispričao nam je Mislav i dodao:

- Mlada je sve dobro podnijela, bila je vesela, plesala je... Trudila je da se svi dobro osjećaju. U subotu je i ona dobila simptome. Ubrzo su nam se počeli javljati gosti, njih stotinjak. Desetak ljudi s naše svadbe je završilo na Hitnoj, među zaraženima je bilo i djece - dodao je mladoženja.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • mrTrobec 02.09.2023.

    noro virus je bilo iznenađenje mladencima na svadbi

  • zutizgzg 02.09.2023.

    svaka svadba na isti kalup,tako zamorno i dosadno

  • jurekcmok 01.09.2023.

    Sa svatovima otic u obicni restoran, maximala 20 pozvanih, sta ce mi vise i nema problema sa zarazama i bacanjem para u vjtar!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare