To je to što me zanima!

'Sve ćemo osigurati za početak nastave, imamo i rezervni plan'

Kada je riječ o udžbenicima za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme navela je kako postoji i plan B, koji je, kaže, jako dobar. Ministrica je napomenula i kako trenutno traje pregovarački postupak s nakladnicima
Vidi originalni članak

Nakon najave pojedinih nakladnika kako udžbenici neće biti spremni u prvom tjednu nove školske godine za eksperimentalni program, postavilo se pitanje hoće li sve biti spremno ili će se nespremno krenuti u projekt Škola za život. Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak uzvratila je kako reforme ide te da ne ucjene ne pristaje.  

- Reforma ulazi u škole bez obzira na različite izazove koje imamo. Osobno se ne dam ucjenjivati od bilo koga i sigurno učitelji ni učenici neće biti taoci bilo kakvih ucjena - kazala je ministrica. 

Kada je riječ o udžbenicima za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme navela je kako postoji i plan B, koji je, kaže, jako dobar. Ministrica je napomenula i kako trenutno traje pregovarački postupak s nakladnicima. 

- Vjerujem da ćemo sve osigurati tako da se normalno da se normalno krene u školsku godinu - poručila je Divjak. 
Na pitanje kako je ucjenjuju ponovila je tek kako je trenutno u tijeku pregovarački proces s nakladnicima. 

- U tom kontekstu treba sve čitati i gledati. Mi smo sve pripremili da normalno o krenemo sa školskom godinom. Naravno postoji i rezervni plan - izjavila je. 

Divjak je napomenula i kako je natječaj za udžbenike raspisan u skladu sa zakonom te da su na zahtjev nakladnika dvaput produžavani rokovi za doradu materijala uz vjeru da će se cijeli proces završiti na vrijeme. 

- Sigurna sam da je bilo dovoljno vremena, da je suradnja bila dobra, no sada u pregovaračkom postupku različite interesne skupine koriste različite alate - rekla je. 

Na pitanje što ako udžbenici ipak ne dođu na školske klupe u prvim tjednima nove školske godine, ministrica je poručila:

- Mi ćemo sve osigurati. Reforma ulazi u škole, mi imamo rezervni plan i u ovom trenutku nije o tome uputno govoriti, jer mi vjerujemo i pregovaramo s nakladnicima da će njihovi eksperimentalni udžbenici biti na vrijeme u školama - kazala je. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • VisokoToksični 29.08.2018.

    Tvoj jedini plan je da ti ga Štromar trpa po hotelskim sobama. Zbog toga i jesi na toj poziciji,a ne zato jer si ultra pametna. Misliš da smo svi gluhonijemi i slijepi??

  • the devil 29.08.2018.

    Ne sviđa mi se njena politika,al mi se ona sviđa... Svaki dan bi vesela šetala na posao kad bi snjom završio... Brzo bi zaboravila muza..i nebi mi smetalo što je 15godina starija od mene hahahaha

  • NivesG 29.08.2018.

    A što na to kaže Dell Boy?

Komentiraj...
Vidi sve komentare