Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

'Sve ćemo osigurati za početak nastave, imamo i rezervni plan'

Kada je riječ o udžbenicima za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme navela je kako postoji i plan B, koji je, kaže, jako dobar. Ministrica je napomenula i kako trenutno traje pregovarački postupak s nakladnicima

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
24 komentara

Nakon najave pojedinih nakladnika kako udžbenici neće biti spremni u prvom tjednu nove školske godine za eksperimentalni program, postavilo se pitanje hoće li sve biti spremno ili će se nespremno krenuti u projekt Škola za život. Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak uzvratila je kako reforme ide te da ne ucjene ne pristaje.  

- Reforma ulazi u škole bez obzira na različite izazove koje imamo. Osobno se ne dam ucjenjivati od bilo koga i sigurno učitelji ni učenici neće biti taoci bilo kakvih ucjena - kazala je ministrica. 

Kada je riječ o udžbenicima za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme navela je kako postoji i plan B, koji je, kaže, jako dobar. Ministrica je napomenula i kako trenutno traje pregovarački postupak s nakladnicima. 

- Vjerujem da ćemo sve osigurati tako da se normalno da se normalno krene u školsku godinu - poručila je Divjak. 
Na pitanje kako je ucjenjuju ponovila je tek kako je trenutno u tijeku pregovarački proces s nakladnicima. 

- U tom kontekstu treba sve čitati i gledati. Mi smo sve pripremili da normalno o krenemo sa školskom godinom. Naravno postoji i rezervni plan - izjavila je. 

Divjak je napomenula i kako je natječaj za udžbenike raspisan u skladu sa zakonom te da su na zahtjev nakladnika dvaput produžavani rokovi za doradu materijala uz vjeru da će se cijeli proces završiti na vrijeme. 

- Sigurna sam da je bilo dovoljno vremena, da je suradnja bila dobra, no sada u pregovaračkom postupku različite interesne skupine koriste različite alate - rekla je. 

Na pitanje što ako udžbenici ipak ne dođu na školske klupe u prvim tjednima nove školske godine, ministrica je poručila:

- Mi ćemo sve osigurati. Reforma ulazi u škole, mi imamo rezervni plan i u ovom trenutku nije o tome uputno govoriti, jer mi vjerujemo i pregovaramo s nakladnicima da će njihovi eksperimentalni udžbenici biti na vrijeme u školama - kazala je. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message