To je to što me zanima!

'Sve dok zapinje sustav, svi recepti će ostati na papiru'

U Hrvatskoj su u listopadu uspostavili informatičku mrežu potrebnu za elektroničke recepte, no ona još nije stabilna. Zato recepti ostaju na papiru do početka 2011.
Vidi originalni članak

U listopadu je u cijeloj Hrvatskoj uspostavljena informatička mreža potrebna za elektroničke recepte i elektroničku uputnicu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. No, iako liječnici šalju e-recepte pacijenta u ljekarne, lijek se još ne može preuzeti bez papirnatog recepta, piše Večernji list. Njih ne mogu ukinuti jer sustav još nije stabilan i liječnici ponekad ne mogu uspostaviti vezu s centralnim sustavom. Direktor HZZO-a Tihomir Strizrep kaže kako tehničke poteškoće otklanjaju te kako će kada budu sigurni u stabilnost sustava ukinuti recepte na papiru. Dodaje kako bi to trebalo biti početkom 2011. godine.  

Idi na 24sata

Komentari 5

  • apocalypsedude 09.12.2010.

    informaticki sustav hrvatskog zdravstva je u banani jos od spektakularne kupovine polovne i zastarjele (u USA otpisane) opreme za HZZO za 20 milja $ preko Turekovog sina i onog govna Hebranga. Poslije su naplacivali tipkovnice 300$ jer se vise nisu proizvodile, a da ne pricam koliko su ukrali na cirkusu zvanom "pametne kartice". to su sve picke i lopovi.

  • ntblzg 09.12.2010.

    U istom redu najava za članak: hakirane stranice Vise i Master Carda. Pa mi ni ne znamo koliko nam je genijalan Milinović i kako nam čuva naše podatke. Odmah ga poslati da pomogne Visi I master Cardu. Ne brinite dragi pacijenti, vaši podaci neće doći do hakera, naš HZZO je bolji od Vise i Master Carda.

  • otorinolaringolog / ginekolog 09.12.2010.

    kaj će im to kad se ne znaju služiti time, samo znaju upaliti pasijans...

Komentiraj...
Vidi sve komentare