To je to što me zanima!

'Sve je na stolu pa i vaučeri za gorivo. Razmatra se sve, ne bih ništa još sada prejudicirao'

Predsjednik Vlade je jučer rekao kako je to jedna od mjera koja se također uzima u obzir i koju razmatramo, ali za nju ipak treba neko vrijeme da se pripremi, kaže ministar financija Zdravko Marić
Vidi originalni članak

Kao i proteklih tjedana, pričekajmo trenutak kada budemo imali sve izračune. Kolega Filipović je podijelio danas s nama određene informacije, nemamo još kompletni obračun, on je vodio dodatne razgovore s predstavnicima distributera i proizvođača pa ćemo vidjeti. Ne bih u ovom trenutku ništa prejudicirao, poručio je ministar financija Zdravko Marić upitan koje mjere za cijene goriva su na stolu obzirom da u utorak istječe dvotjedno ograničenje cijena na pumpama izvan autocesta.

Na pitanje o mogućnosti uvođenja vaučera za gorivo, Marić nije dao konkretan odgovor. 

- Predsjednik Vlade je jučer rekao kako je to jedna od mjera koja se također uzima u obzir i koju razmatramo i na kojoj radimo, za nju ipak treba neko vrijeme da se pripremi, da se upare baze podataka i broj registriranih vozila. Velika većina ima jedno vozilo na sebi, ali ima onih koji ih imaju nekoliko pa se onda tu otvaraju i socijalni kriteriji koji bi značili da li je onda oportuno takvu neku mjeru dati svima jednako ili uvesti nekakvu vrstu razlikovnosti. Na tome, između ostalog, radimo proteklih dana i tjedana - rekao je.

Upitan što se još razmatra, Marić je ponovio mantru kako je sve na stolu.

NAJAVIO MINISTAR MARIĆ: Limit za poreznu olakšicu diže se na 24.000, a neoporezivi dio studentske zarade na 72.000 kn

Novinari su ga pitali razmatraju li se vaučeri i za hranu, Marić je podsjetio kako su PDV praktički snizili na najnižu moguću razinu za svježu hranu, poput mesa, ribe, voća i povrća.

- Tu očekujemo i da druge karike u lancu daju svoj doprinos, sada je trenutak za zajedničko djelovanje. Uvijek će biti onih koji će vidjeti kratkoročnu zaradu i loviti u mutnom. Ponavljam, ako će svatko izdvojeno gledati svoj dio, svaki segment kao zasebni silos, u dugom roku gubimo svi. Toga moramo biti svjesni - poručio je. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • fra SEBO. 01.07.2022.

    Disi pare koje su pokradene, od Sanadera pa do danas. Svi su pojedinci iz kradezea, plus oni lokalni đilkoši i krkani.

  • 01.07.2022.

    Jedan od uvjeta za dobivanje socijalne pomoći je da nemate auto,a oni pod socijalna davanja uvode vaučere za gorivo umisto za hranu i higijenu?!!Minimalac mora biti najmanje 7500kn netto jer za to love ima!!Sprdaju se s naroda i prave nas budalama svakodnevno.

  • Luna777 30.06.2022.

    Eto, brisali mi komentar o poskupljenju prehrane. Pod hitno zamrznuti cijene jer je sve poskupjelo barem za 30%.

Komentiraj...
Vidi sve komentare