To je to što me zanima!

Sve je spremno za 00:24 Run: Kreće spektakl na aerodromu

Sav prihod od utrke, čiji je organizator 24sata u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom, bit će doniran na račun Zaklade – dječja onkologija Rebro. Prema prognozi iza ponoći neće biti kiše...
Vidi originalni članak

Jutros u 7 sati sati počele su posljednje pripreme za spektakularnu utrku 00:24 RUN koja će se održati točno 24 minuta nakon ponoći na uzletno-sletnoj stazi Zračne luke Franjo Tuđman. Utrka kreće sa starog terminala.


 Sav prihod od utrke, čiji je organizator 24sata u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom, bit će doniran na račun Zaklade – dječja onkologija Rebro jer ova jedinstvena utrka za svoj primarni cilj ima skupiti sredstva kako bi se pomoglo onima najpotrebitijima – našoj djeci. Također, ovim putem pozivamo sve koji žele podržati ovu akciju i uplatiti sredstva mogu to učiniti na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456, uz naznaku 'Donacija za Zakladu'. Dosad je tijekom akcije prikupljeno 150.000 kuna koji će se iskoristiti za izgradnju novog odjela dječje onkologije KBC Rebro.  

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Za nas je ovo bio operativni izazov, ali je bilo i zadovoljstvo sudjelovati na humanitarnoj utrci. Bilo je zanimljivo i zahtjevno za pripremiti, ali smo sretni da smo dio ove priče - rekla je Lidia Capković Martinek, glasnogovornica zračne luke „Franjo Tuđman”.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trenutno u prostor Međunarodne zračne luke Zagreb stižu kamioni s opremom i sadržajnim aktivacijama u kojima će 1173 prijavljena natjecatelja uživati prije same utrke. Na zadanoj trasi bit će izloženi i borbeni avion MiG-21, Pilatus PC-9M, helikopter Mi-171Sh i OH-58D Kiowa Warrior Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. akođer kao natjecatelji sudjelovat će piloti i zrakoplovni tehničari iz sastava 91. i 93. zrakoplovne baze HRZ-a te kadeti iz Zrakoplovnog voda i Kadetske bojne Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman, navode iz MORH-a. Bogati program osigurat će svima odličnu zabavu prije i poslije utrke. Plesna skupina Cro shuffle, trubač Igor Dorotić, bubnjar Tomislav Tržan i DJ zagrijat će atmosferu prije utrke koja je koncipirana na način da sudionici u 45 minuta moraju prijeći jedan krug na stazi dugoj 5 kilometara, a natjecatelje će prije same utrke dobro razgibati Mario Mandić (27), bivši natjecatelj showa ‘Život na vagi’.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Atraktivna organizacija starta grandioznim vatrometom koji će se održati netom prije utrke, a 300 metara prije prolaska kroz cilj trkače očekuje i Vodeni pozdrav vatrogasaca. A one koji najbrže prođu kroz cilj čekaju ujedno i najvrednije nagrade. 

Prvo mjesto u ženskoj i muškoj konkurenciji osvaja 1500 kuna, a uz to Croatia Airlines nagrađuje pobjednika i pobjednicu utrke s dvije povratne međunarodne karte na linijama Croatia Airlinesa. Drugo mjesto osvaja 1000 kuna, a oni koji će kroz cilj proći treći osvojit će 500 kuna. Svi koji će stajati na pobjedničkom postolju, dobit će i unikatni pehar impresivnog izgleda, koji je posebno izradila tvrtka Vivatip za 00:24 RUN, a Adriatic osiguranje daje za sva tri prvoplasirana mjesta police za putno-zdravstveno osiguranje.

Svim natjecateljima je osiguran i besplatan prijevoz posebnom linijom autobusa, koji u 20 sati kreće s autobusnog kolodvora Zagreb, na aerodrom, a njime se mogu vratiti nakon utrke i nazad u grad. A za sve one koji će stići automobilom, osiguran je i besplatan parking. Generalni pokrovitelj utrke je Konzum, partneri projekta su INA, Kala, Slatinska banka, A1, HEP i Hrvatska lutrija, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Ministarstvo unutarnjih poslova su prijatelji utrke. 

Ukoliko i ne trčite, pozivamo vas da podržite ovu akciju i uplatite sredstva na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456, uz naznaku ‘Donacija za Zakladu.’

Generalni pokrovitelj utrke je Konzum, partneri projekta su INA, Kala, Slatinska banka, A1, HEP i Hrvatska lutrija, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Ministarstvo unutarnjih poslova su prijatelji utrke. 

Sve informacije pratite i dalje na službenoj stranici utrke www.0024run.hr ili putem Facebooka

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 28.09.2019.

    Svrha uplate hvalevrijedna, organizacija zasu, gl sponzor no comment..,.ispali ste s ovim kao i oni chill grill gsje 1099 ljudi dodje od predvidjenih 9000 - mala pomoc sporijima, da, ZNAM da na ovoj utrci istovremeno ne moze sudjelovati 9000 ljudi, hvala, ovo je usporedba samo-, lose i kljuc odabira los...

  • 28.09.2019.

    tko je sponzor

  • goran92 28.09.2019.

    Zato sam ja i odustao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare