To je to što me zanima!

Sve je to isto? Bio 18 godina u politici, a sada radi u - klaonici

Nakon 18 godina zastupničkog staža slovenski političar Franc Pukšič nije uspio osvojiti novi mandat pa se zaposlio u poduzeću za preradu mesa kao šef klaonice
Vidi originalni članak

Franc Pukšič (60) diplomirani je elektroinženjer, ali se već dugi niz godina bavio politikom. U slovenski parlament prvi put je izabran 1996. godine. Bio je na raznim funkcijama. 

Vodio je parlamentarni odbor koji je proučavao nepravilnosti u procesu privatizacije i pretvorbe i niz drugih istražnih povjerenstava, a bio je poznat po vrlo oštroj retorici i nastupima koje su neki smatrali populističkima. U parlament je prvi put izabran kao član Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janše, a 2004. je prešao u Slovensku pučku stranku (SLS) Janeza Podobnika.

Pukšič je bio jako popularan i kao gradonačelnik štajerske općine Destrnik. Nju je ekonomski unaprijedio jer je vrlo vješto znao koristiti programe koje je financirala Europska unija.

No na lanjskim prijevremenim izborima nije uspio osvojiti novi mandat. Godinu dana je primao novčanu naknadu kao bivši parlamentarac, a onda se odlučio zaposliti u privatnoj tvornici mesa i mesnih prerađevina "Košaki" iz Maribora. I to ne negdje u upravi tvornice  kao neki savjetnik ili na nekom uredskom vodećem mjestu nego kao šef klaonice.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • điđo 1 27.08.2015.

    svatko neka nosi svoje i dobro i loše, zašto bi cijela nacija snosila teret neke manjine

  • Herzog(315178) 27.08.2015.

    Političari mogu raditi doslovno svugdje gdje nije potrebna stručnost !

  • alan ford_1 27.08.2015.

    Pametno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare