To je to što me zanima!

Sve kontroverze Ivana Turudića: Presudio Sanaderu, družio se s Mamićem. Sad bi vodio DORH

NOVI EXPRESS Ambiciozni sudac Ivan Turudić, blizak HDZ-u, mogao bi postati prvi glavni državni odvjetnik koji ne dolazi iz inkubatora tužiteljstva
Vidi originalni članak

Nekadašnji predsjednik Općinskog suda u Virovitici, bivši šef Županijskog suda u Zagrebu, svojedobni kandidat za predsjednika Vrhovnog suda te šefa Visokoga kaznenog suda u utrci je za jednu od najmoćnijih pozicija u zemlji - glavnog državnog odvjetnika. Sam Turudić na upit je li se javio na natječaj, koji je završio prošli tjedan, rekao je: “Bez komentara”. Vladajući su, neslužbeno doznajemo, proteklih mjesec-dva obavili više neformalnih razgovora s potencijalnim kandidatima za novog šefa DORH-a. Neki u HDZ-u vjerojatno bi željeli imenovati nekoga tko do sada nije bio u sustavu i u koga bi imali povjerenja iako bi se to moglo shvatiti kao još jedno političko kadroviranje i kontrola institucije ključne za borbu protiv korupcije i organiziranoga kriminala. I Zlata Hrvoj Šipek, prije nego što je postala glavna državna odvjetnica, bila je na razgovoru u Vladi.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • Luna777 07.01.2024.

    Eto, sada će institucije konačno do kraja raditi svoj posao, ali i posao po mjeri Premijera Plenkovića. Treća sreća za Turudića, očito!

  • melin51 07.01.2024.

    Ako nemate boljeg kandidata, onda nemojte ni ovog uzeti za šefa DORHa. Do sada je DORH žmirijo na kriminal a sa ovim kriminal bude legaliziran.

  • ceralaz 07.01.2024.

    Kad ne ide drugačije onda položaj dadne čovjeku status i on zašuti. Dobra je ova naša demokracija imaš pravo na sve ali onoliko koliko ti vlast dopusti pa makar i robovao zato ne brinimo jer ''ŽIVOT JE TEŽAK ALI ĆE PROĆI''.

Komentiraj...
Vidi sve komentare