To je to što me zanima!

Sve više zvijeri: Opasni medo usred dana je rastrgao ovcu

Ovcu sam pronašao ispod stabla totalno unakaženu. U stadu mi je ostala 21 ovca i 15-ak janjaca, kaže Milan Ribarić iz Vodica na području laniške općine
Vidi originalni članak

Ovcu sam pronašao ispod stabla totalno unakaženu. U stadu mi je ostala 21 ovca i 15-ak janjaca, kaže Milan Ribarić iz Vodica na području laniške općine kod granice sa Slovenijom.

Ribarić ima malu mirovinu, a prodaja janjaca mu je popravljala prihode. Danju su ovce na ispaši, a noću su zatvorene u štali. Posljednjih nekoliko dana medvjeda je u blizini hranilice vidio lovac. Predsjednik lovačkog društva Ćićarija Ivan Vratović potvrdio je da je najvjerojatnije riječ o napadu medvjeda.

- Ranijih godina bilo je bliskih susreta medvjeda i lovočuvara, ali životinje nisu napadale. Medvjed uglavnom pobjegne. On je zapravo strvinar koji čeka truplo, a u ovo ljetno vrijeme ima dosta hrane na Ćićariji. Na tom području ima 15-ak medvjeda - rekao je Vratović. Štetu od medvjeda treba prijaviti nadležnom povjerenstvu. Potom vještak izlazi na teren i utvrđuje što se dogodilo da bi se mogla tražiti naknada.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • šteta 14.07.2016.

    Ovo nije profesionalno,opasni "medo",pa nije dječja slikovnica nego novinski članak

  • Krmaća 14.07.2016.

    Ma kriv je vlasnik. 😂

  • beiv 14.07.2016.

    Ova zemlja je puna kojekakve zvjeradi. Po poljima i vrtovima haraju divlje svinje, fazani, jelenska divljač. Čagljeva, vukova i medvjeda ima na svakom koraku. I kako da se pošten svijet protiv toga bori. Ako ubiješ divljač gore te tretiraju nego Sanadera i njemu slične.

Komentiraj...
Vidi sve komentare