To je to što me zanima!

Svečano obilježavanje uvođenja Helikopterske hitne medicinke službe: 'Ovo je veliki iskorak'

Hrvatska helikopterska hitna medicinska služba trenutno se služi s 4 helikoptera na četiri lokacije, a u planu su još dvije
Vidi originalni članak

U utorak prijepodne u Rijeci će se održatI svečano obilježavanje uvođenja Helikopterske hitne medicinske službe (HHMS) u Hrvatsku nakon što su tijekom vikenda uspješno odrađene dvije akcije spašavanja. 

Svečano obilježavanje započet će konferencijom na helidromu Delta Rijeka, na kojoj će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj riječkog KBC-a Alen Ružić, kapetan Lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar, ravnateljica HZHM Maja Grba Bujević i drugi. 

VELIKI ISKORAK Prva intervencija helikopterske hitne medicine! Prijevoz mladog pacijenta s Lošinja u KBC Rijeka

Nakon konferencije će biti izvedene dvije simulacijske vježbe koje će spajati sve tri karike hitne medicinske službe. 

Hrvatska helikopterska hitna medicinska služba trenutno se služi s 4 helikoptera. Helikopteri su raspoređeni na otoku Krku, u Zagrebu, Osijeku i Splitu, a nove baze će uskoro biti u Slavonskom Brodu, Puli i Zadru. 

VAŽNA STVAR Koprivnička županija dobila je hitnu helikoptersku službu

-  Početak rada helikopterske hitne medicinske službe povijesni je trenutak za naše zdravstvo i velik iskorak.  Zajedno s pomorskom hitnom medicinskom službom koju smo implementirali tijekom prošle godine uspostavom flotile od šest brzih brodica i nadopunjenom kopnenom hitnom medicinskom službom, moći ćemo izraziti puni potencijal hitne medicinske službe, što mislim da je veliki iskorak. Hrvatska je sada među zemljama koje imaju najrazvijenije sustave hitne medicinske pomoći, istaknuo je za HRT ministar zdravstva Vili Beroš.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare