To je to što me zanima!

Svećenik na misi: Kome se tu ne sviđa neka se gubi

Don Ivan Turić na propovjedi je govorio o Hitleru, Titu, Anti Paveliću. Nije zaboravio ni predsjednika Josipovića te poručio 'da je ustaška kapa ljepša'
Vidi originalni članak

Svećenik don Ivan Turić na misi povodom otkrivanja spomenika žrtvama četničkog pokolja u Rašćanima na Biokovu veličao je ustaštvo, prenosi t portal. U gromoglasnom govoru pričao je o partizanima i ustašama te podijelio okupljene mještane.
- Godine 1941. Hrvatsku su stvorili Hrvati s našim poglavnikom i ustašama - govorio je don Ivan. Osvrnuo se na Hitlerove planove brisanja Hrvatske s lica zemlje i Antu Pavelića proglasio dobročiniteljem hrvatskog naroda. Tita i partizane nazvao je najvećim progoniteljima Hrvata. Zahvalio se Bogu na 'našim hrvatskim lopovima' jer je bilo gore kad je sve išlo lopovima u Beograd.
- Kome se ne sviđa, neka se gubi iz naše države - zaključio je don Ivan. Kraj propovjedi posvetio je predsjedniku Josipoviću  kojem je poručio da je ustaška kapa ljepša od  partizanske. Nakon mise okupljeni su krenuli prema  spomeniku gdje je blagoslov vodio don Vjekoslav Pavlinović. Svećenik je čitao imena svih žrtava sa spomenika i prozivao obitelji da potvrde nazočnost čime su okupljeni ponovno bili podjeljeni.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • miki-zg 01.09.2010.

    Ante P. je prvi zbrisao u Španjolsku, a vi se \"braćo\" ustaše snalazite kako znate. Jebeš vođu koji prvi zbriše (da li u rezervnu domovinu ili u neku tuđu).

  • stari mudrac 01.09.2010.

    i bozanić, kaj bumo sad ?

  • djaka 01.09.2010.

    Očekujem da hrvatsko crkveno vijeće ili šta već reagira na ovaj maloumni istup, te da ovoga \"don\" Ivana Burića suspendira do daljnjega. I šta će djeca sad mislit kad čuju ovako nešto na propovijedi od čovjeka koji očito nema veze sa poviješću, a čini mi se i sa zdravim razumom?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare