To je to što me zanima!

Sveta godina: Papini misionari opraštat će grijeh pobačaja

Papini misionari milosrđa moći će dati oprost ženama koje su pobacile i liječnicima koji su izveli pobačaj. Dio je to mjera Svete godine milosrđa koja počinje 8.12
Vidi originalni članak

Papini misionari milosrđa moći će dati oprost ženama koje su pobacile i liječnicima koji su izveli pobačaj. Dio je to mjera Svete godine milosrđa koja počinje 8. prosinca ove godine, na Blagdan Bezgrešnoga začeća, a bit će zaključena 20. studenoga 2016., na blagdan Krista Kralja.

- Pobačaj je grijeh za koji već sada biskup može na vlastitu inicijativu udijeliti oprost u biskupijama te tu mogućnost davanja oprosta povjeriti ispovjedniku ili drugim svećenicima. U ovom slučaju Papa tu moćnost povjerava misionarima - objasnio je Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije.

Unatoč ovoj Papinoj odluci, talijanski kardinal Velasio De Paolis je rekao da će Katolička crkva pobačaj i dalje smatrati grijehom, javlja Mirror.

 - Nadam se da ovo neće stvoriti zabunu. On je Papa milosrđa i želi pokazati naklonost Crkve spram grešnika, ali to ne znači da pobačaj više nije grijeh - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 98

  • KaĿea 07.05.2015.

    Da li je svevišnji dao zeleno svijetlo za to ?

  • mik 07.05.2015.

    Licemjeri koji nemaju obitelji i koji nemaju pojma o tome trebaju davati oproste?Do kad ćete se miješati u ljudska pravva daa sami odlućee što će i kako ?

  • Mein Kapital 07.05.2015.

    čitam i ne vjerujem kaj po tarifi 120kn

Komentiraj...
Vidi sve komentare