To je to što me zanima!

Sveučilište u Zagrebu dodijelit će Bandiću počasni doktorat?

Sveučilište u Zagrebu pokrenulo je postupak dodjele počasni doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Informaciju je za N1 televiziju potvrdio rektor Sveučilišta Damir Boras
Vidi originalni članak

Na prijedlog Muzičke akademije, Sveučilište u Zagrebu u ponedjeljak je pokrenulo postupak dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću. Počasni doktorat dodjeljuje se uglednim osobama koje su svojim radom pridonijele napretku određenog sveučilišta, znanosti i kulturi pojedine države ili za značajan doprinos pojedinoj znanstvenoj ili kulturnoj grani. 

DOKTOR BANDIĆ Diplomiranom majstoru iluzije rektor daje počasni doktorat...

Rektor Sveučilišta Damir Boras potvrdio je informaciju za N1 televiziju i objasnio da bi u utorak Senat Sveučilišta trebao potvrditi povjerenstvo za odluku o dodjeli doktorata. O tome se šuškalo još prošle godine, ali čini se da je sad to gotova stvar, pa će Zagreb imati gradonačelnika dr. Milana Bandića. 

Prošle godine, Rektorat je počasni doktorat dodijelio tadašnjem hrvatskom članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću. Mnogi su taj Borasov potez kritizirali i pitali se čime je to Čović zaslužio tu titulu osim činjenicom da je bio politički predstavnik Hrvata u BiH.

- Nakon počasnog doktorata dodijeljenog Draganu Čoviću o počasnim doktoratima Sveučilišta u Zagrebu se nema više što reći - rekao nam je prof. Neven Budan sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta. 

Idi na 24sata

Komentari 100

  • 19.03.2019.

    Ako je Čović na pogrešnoj strani povijesti i budućnosti za ovoga se meže reći da je na svim stranama, mada je razlika između njih samo u tome koliko brzo mijenjaju role.

  • EsadKulovic 19.03.2019.

    Sveučilište u Zagrebu u ponedjeljak je pokrenulo postupak dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću. Počasni doktorat dodjeljuje se uglednim osobama koje su svojim radom pridonijele napretku određenog sveučilišta, znanosti i kulturi pojedine države ili za značajan doprinos pojedinoj znanstvenoj ili kulturnoj grani. Mene zanima po kojem od gornjih kriterija se Bandicu dodijeljuje pocasni doktorat. Bandic za vecinu Hrvata nije ugledna osoba. Nadalje Bandic nije doprinjeo nijednoj znanstvenoj ili kulturnoj grani. Bandic svojim radom nije pridonijeo napretku nijednoj sveucilista, niti znanosti i kulturi u Hrvatskoj. Bandic je najvjerojatnije novcano ili materijalno gradskim sredstvima pomogao nasim sveucilistima, a za to se nemoze zaraditi pocasni doktorat.

  • kiki_4 19.03.2019.

    Boras - sramota koja savršeno ilustrira stanje u hrvatskoj znanosti. Onda je valjda logično da se ovakvoj sramoti pridruži i počasni doktorat od Bandića

Komentiraj...
Vidi sve komentare