To je to što me zanima!

Svi ih kupuju: Hrvat ubojica u zatvoru peče božićne kolače

Zatvorenici u Padovi rade po receptu za koji im trebaju čak 72 sata da naprave pannettone. Davor Kovač kaže da mu rad daje osjećaj vrijednosti i zadovoljstva
Vidi originalni članak

Slastičarnica u zatvoru u Padovi postoji još od 2005. godine te dućanima diljem zemlje isporuči oko 70.000 pannettona koje u božićno vrijeme peku zatvorenici. Rade po receptu za koji im trebaju čak 72 sata da naprave blagdanski desert. 

Od 800 zatvorenika u zatvoru 'Due Palazzi' 150 ih radi na raznim poslovima te su za svoj rad plaćeni. Osim kolača, mogu izrađivati bicikle i kovčege te raditi u call-centru.

U slastičarnici 'Pasticceria Giotto' radi i jedan Hrvat, Davor Kovač (49) koji služi doživotnu kaznu zbog ubojstva. 

- Posao nam daje osjećaj vrijednosti i zadovoljstva. Kroz njega razvijamo kreativnost. Kad uđeš ovamo, nemaš dojam da si u zatvoru, kazao je Kovač, a prenosi Reuters. 

Gemma Marotta, profesorica na Fakultetu kriminologije u Rimu, smatra da je ovaj program koristan za zatvorenike te da su rad i kreativni zadaci najbolji način da ih se odagna od povratka kriminalu. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • 11.12.2014.

    U pametnim, sređenim zemljama za ubojstvo se dobiva doživotna kazna. U Hrvatskoj se dobiva par godinica teretane i usavršavanja vještina.

  • IvanKrajc 11.12.2014.

    Hrvat ubojica?HRVAT UBOJICA???STA VAM TO ZNACI?

  • fiore 11.12.2014.

    meni nije jasno:naprave zločin,zatvore ih ,žive lijepo,imaju grijanje,topli obrok x 3,.................,porezni obveznici plaćaju njihov "odmor" u zatvoru i još ako ti isti zatvorenici rade njih plate?pa šta onda lijepo sve ne stave radit i neka sami sebi plaćaju "boravište i odmor" !

Komentiraj...
Vidi sve komentare