To je to što me zanima!

Svi konobari će nositi vizire, a na stolovima će biti pregrade

Kao i u Hrvatskoj, otvaranje ovih uslužnih djelatnosti provodit će se u fazama u skladu s epidemiološkom situacijom, a ove preporuke vrijedit će od 4. svibnja
Vidi originalni članak

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd donio je preporuke za rad ugostiteljskih objekata tijekom pandemije korona virusa, piše Blic. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako će ugostiteljski objekti, objekti za pripremu i dostavu hrane, mogu raditi na četiri načina - dostavom hrane na kućnu adresu, šalterskom prodajom, poput kioska, radom na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Kao i u Hrvatskoj, otvaranje ovih uslužnih djelatnosti provodit će se u fazama u skladu s epidemiološkom situacijom, a ove preporuke vrijedit će od 4. svibnja. 

Tako će svi zaposlenici morati nositi maske, radne uniforme i rukavice, a oni zaposlenici koji poslužuju goste morat će nositi vizir. 

POSEBNE UPUTE Sve mjere stožera: Kako ćemo u crkvu, na frizuru, kod masera

Također, gosti u ugostiteljskim objektima morat će ulaziti s maskom koja se mora nositi i prilikom preuzimanja hrane i pića putem kućne dostave ili šalterske prodaje. Bez maski u prostoru objekta mogu boraviti samo gosti dok su za svojim stolom. U svim ostalim prilikama boravka u prostoru objekta, dolaska/odlaska, naručivanja, preuzimanja, plaćanja na pultu, korištenja sanitarnih prostorija, gosti moraju nositi masku (ili drugi vid zaštitne pokrivke za nos i usta).

Prije korištenja vode za piće u objektu, otvoriti sve slavine i pustiti da voda ističe srednjim mlazom sve dok se ne ispusti sva voda u cijevima, odnosno dok voda ne poprimi svoje uobičajene karakteristike. 

OLAKŠALI KRETANJE Stožer još popušta s mjerama: Možemo u vikendice na more

Raspored stolova u zatvorenom ili otvorenom prostoru ugostiteljskih objekata organizirat će se tako da razmak između gostiju koji sjede za istim ili susjednim stolovima, ne bude manji od propisane socijalne distance od dva metra. U suprotnom treba osigurati fizičke barijere (od pleksiglasa ili drugog punog materijala) koji će dijeliti prostor između stolova. 

Treba i pojačati higijenu u objektima. Pranje obavljati sredstvima koja se redovno koriste uz češću primjenu mera dezinfekcije prostora, površina i predmeta, posebno onih koji se često dodiruju (kvake, pultovi, ručke ormarića, sudopere, stolovi, stolice, prekidači za svijetlo, slavine, ključevi i sl.). Povremeno obaviti i dezinfekciju pristupnih prilaza objektu. Stol i stolice nakon odlaska gosta obavezno dezinficirati. 

Izbaciti iz upotrebe posluživanje gostiju kečapa, senfa, ulja, slanika, šećera, čajeva i slično iz posuda za zajedničku upotrebu. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ucjena 01.05.2020.

    Ono stolič promjera 80cm, plexi križno da sjede četiri gosta, kao da su na hrpi, ma tko če tu sjediti? bolje ništa! još trešti muzika po izboru konobara pa ti viči da te drugi čuje?

  • arow 01.05.2020.

    Fora je da sve zemlje ublazavaju ogranicenja u isto vrijeme, virus ce nestati na stisak gumba kao sto je i dosao, ali ce doci ponovo zna se vec kad i ubija vecinom po narudzbi

  • salter 01.05.2020.

    što gluplja nacija to strože mjere

Komentiraj...
Vidi sve komentare