To je to što me zanima!

Svi su ga napustili: Nakon vozača izgubio i suradnika

Zdravko Livaković i Božidar Kalmeta nerazdvojni su od '93. Tad je Kalmeta postao gradonačelnik Zadra. Unatoč svemu Livaković nije ušao u HDZ
Vidi originalni članak

Ministar Božidar Kalmeta ostavkom Zdravka Livakovića, državnog tajnika za infrastrukturu u njegovu ministarstvu, ostao je bez desne ruke. Livaković je bio mozak koji je na operativnoj razini vodio sve važnije infrastrukturne poslove. Njih su dvojica nerazdvojni od 1993. Tad je Kalmeta postao gradonačelnik Zadra. Unatoč svemu Livaković nikad nije ušao u HDZ, što su Kalmeti predbacivali istaknuti stranački kolege. Prije 2,5 godine Kalmeta je ostao bez još jednog bliskog suradnika, službenog vozača Danijela Miočića. Njega su pravomoćno osudili za reketarenje. Tad je SDP-ovac Ivica Pančić tvrdio da će Livaković pasti zbog afera o cestogradnji i kao žrtveno janje afere s reketarenjem Miće Valentića. Uoči prošlih parlamentarnih izbora Pančić je prstom upirao u Livakovića zbog poskupljenja gradnje ceste Zadar 2 - Gaženica. Državnog tajnika prozivali su zbog afera oko cijena bojenja tunela na autocestama, navodnih namještanja javnih natječaja i vožnje luksuznim Audijima koje su izvođači kupovali HAC-u. Livaković kaže da s njegovom ostavkom ništa od toga nema veze.
- U Zagrebu sam šest godina, a svaki vikend u Zadru. Razlozi su osobni. Sin mi je krenuo u srednju školu, a pubertet je osjetljivo razdoblje. Kako sam razveden, želim biti uz njega da ne krene krivim putem - kaže Livaković. Dodao je kako se vraća i zbog roditelja, koji su loša zdravlja.
- Sin mi je javio da će dati ostavku. Prije 20 dana imao sam izljev krvi u mozak - rekao nam je jučer Livakovićev otac Vojmil.
Livakovića je oporba povezivala s namještanjem gradskih poslova tvrtki D&Z, čiji je suosnivač, ali je, davno izišao iz suvlasništva. Dužnosti ga je razriješila Vlada, a nagađa se da je pod istragom USKOKA.


PRIJATELJI SU KUPILI STANOVE U ISTOJ ZGRADI

Livaković i Kalmeta u istoj su zgradi u zadarskom predjelu Arbanasi kreditom kupili stanove vrijedne oko 200.000 eura. Kalmeta je kupio stan od 118, a Livaković od 125,88 četvornih metara. Zdravko Livaković ima i obiteljsku kuću u Kaštelima.

PRVI JE PAO DANIJEL MIOČIĆ
Ministrov službeni vozač morao je otići nakon pravomoćne presude za reketarenje poduzetnika Miće Valentića.

LIVAKOVIĆU JE VAŽNA OBITELJ
Iako uz njega vežu mnogobrojne afere, Zdravko Livaković tvrdi da se povukao iz politike zbog roditelja i sina.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • blackwolf 07.11.2009.

    Svi? Svi su ga napustili? nije valjda?? Baš mi je žao :) Nadam se da ga neće napustiti USKOK i ostale službe

  • jabiupolitiku 06.11.2009.

    naće si on društva u pržunu nesekiran se ja zanjega

  • Nizozemac 06.11.2009.

    Pa ako Kalmeta ima Vozacku onda mu vozac i netreba a za ovog drugog ce se vec snac

Komentiraj...
Vidi sve komentare