To je to što me zanima!

Švicarci će izbaciti strance koji počine neko kazneno djelo

Nakon prebrojavanja glasova u 26 kantona za izgon useljenika kriminalaca glasalo je 52,9 posto birača, dok je protiv bilo 47,1 posto. Ubojice i silovatelji će biti otjerani
Vidi originalni članak

Građani Švicarske u nedjelju su se na referendumu izjasnili za pooštrenje mjera za izgon useljenika koji počine kazneno djelo. Nakon prebrojavanja glasova u 26 kantona za izgon useljenika kriminalaca glasalo je 52,9 posto birača, dok je protiv bilo 47,1 posto. Time su odbacili protuprijedlog vlade prema kojem bi sud uzimao u obzir težinu kaznenih djela i svaki slučaj razmatrao pojedinačno.

Prema prijedlogu populističke švicarske narodne stranke (SVP), stranci koji siluju, ubiju, prevare socijalni sustav ili pak budu upleteni preprodaju i konzumaciju droge automatski će biti protjerani iz zemlje. Samo birači iz uglavnom frankofonih kantona, među kojima je i kanton Ženeve, odbili su prijedlog SVP-a.

Izgon stranaca počinitelja kaznenih djela je već moguć pod određenim uvjetima, a prijedlog SVP-a ide dalje i predlaže automatsko oduzimanje boravišne dozvole osuđenim strancima, bez obzira na težinu prekršaja.

Na referendumu je odbačen prijedlog Socijalističke stranke koja želi obvezati bogate da na dohodak plaćaju 22-postotni porez.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • NIPL 29.11.2010.

    Au, zdej pa v Švici ne bo nobenega Rvata... :)):)::):):):)

  • Derim 29.11.2010.

    Ovo sve vodi istom cilju-sljedece godine su izbori u Swici i treba vec sad jacati desnicarsku stranku-odjedanput je krenula hajka na sve strance skoro u cijeloj Evropi-opravdanje ekonomskog kraha Evrope traze u strancima mislim stvarno-sto imaju takve zakone sami su si krivi....

  • Sretni Hrvat_1 29.11.2010.

    TAKAV ZAKON TREBA U HRVATSKOJ "HITNO"

Komentiraj...
Vidi sve komentare