To je to što me zanima!

Švicarku spasio ronilac, na 8 m dubine izgubila svijest

Žena (52) ronila kod Hvara u utorak. Ispao joj je regulator te se onesvijestila. Prvu pomoć su joj pružili na brodu, a oporavlja se u splitskoj bolnici
Vidi originalni članak

Švicarku Marilou H.(52) prevezli su u utorak poslijepodne helikopterom u splitsku bolnicu zbog nezgode prilikom ronjenja u uvali Vela Grčka kod Hvara. Onesvijestila se na dubini od 8 metara te ju je izvukao drugi ronilac. Ukazali su joj pomoć u Hitnoj pomoći u Jelsi, te je oko 14 sati zatražen hitan prijevoz i priprema baro komore u u bolnici Križine. U Split je stigla oko 15 sati.
- Žena je u jednom trenutku izgubila kontrolu i ispustila regulator iz usta. Napila se vode, izgubila svijest i počela tonuti. Srećom kraj nje u blizini je bio partner iskusan u ronjenju. Odmah ju je izvukao te smo joj ukazali prvu pomoć na brodu. Vijesti su dobre i prekosutra izlazi iz bolnice - kazao je u srijedu Dinko Petrić iz ronilačkog kluba Marines u čijoj je organizaciji Švicarka ronila.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • polaris 08.09.2010.

    Pa i ne zna se pojedinosti da li je iskusan ili početnik na tečaju, jer na 8m dubine se i tečajevi rade.I nije baš jednostavno početniku kad regulator ispadne iz ustiju a to se zna desiti kad je partner ispred početnika i perajom mu izbije regulator ili masku.Ima vježba u ronjenju šta napraviti kad regulator ili maska ispadnu i na sve to samo treba biti priseban a vjerovatno ju uhvatila panika a partner ako je bio ispred to je kasnije vidio a sve se to moglo dešavati u par sekundi

  • user_29428 08.09.2010.

    Ispao joj regulator, u čemu je problem samo ga vrati nazad jednostavnom osnovnom radnjom(slično situacija je:\"ispala joj olovka pa nije nastavila pisati\")? Vjerojatno je imala dozvolu s nekog tečaja ronjenja od 5 dana, pa to nije imala vremena za naučiti.Čudno je u svemu ovome da ovakvih slučajeva nema kudikamo više.

  • tribal1 08.09.2010.

    Bravo za partnera koji je bio priseban i brzo se snašao! Spasio joj je život..

Komentiraj...
Vidi sve komentare