To je to što me zanima!

Svinjska gripa: Pacijent u komi, a četvero na dijalizi

Jedan pacijent je u komi, a četiri bolesnika su na dijalizi jer su im otkazali bubrezi zbog svinjske gripe, kaže Antun Beus ravnatelj Zarazne bolnice
Vidi originalni članak

Jedan pacijent je u komi, a četiri bolesnika su na dijalizi jer su im otkazali bubrezi zbog svinjske gripe, rekao je prof. Antun Beus ravnatelj Zarazne bolnice u Zagrebu za Večernji list. Broj oboljelih, kaže Beus i dalje raste pa u bolnicu svaki dan dolazi 200- tinjak oboljelih. U bolnici ih leži 119, a većina njih zbog virusa H1N1 ima tešku upalu pluća dok neki imaju poremećaj funkcije mozga bez upale, odnosno encefalopatiju. Zbog encefalopatije je spomenuti bolesnik u komi.  Na respiratoru je 10 pacijenata koji u prosjeku imaju 40 godina.  

Idi na 24sata

Komentari 9

  • sprinterica 23.11.2009.

    ja mislim da se više ne zan tko pije a tko plaća vezano uz ovu gripu

  • marinče85 22.11.2009.

    pluća, a sad bubrezi...nešto je trulo u državi hrvatskoj!!! trebali bi nam dati točnu istinu, bila ona brutalna, ili bezazlena, a ne ovako u rukavicama...prvo par dana udarna vijest, pa onda nema ničega, a sad ovakva bomba. kad prođe epidemija onda će nam čelnici reći (ako bude došlo do toga): od početka smo znali o kakvoj se bolesti radi, ali nismo htjeli uplašiti javnost. lako je biti general nakon bitke, jebemu!

  • marinče85 22.11.2009.

    ja stvarno više ne znam šta da mislim. mišljenja sam da se ne treba širiti panika, ali sad sam već pomalo zbunjena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare