To je to što me zanima!

Svjetleći flaster liječi rak dok pacijent ide na posao

Svjetlost LED dioda na plastičnom flasteru izaziva reakciju na kremi, koja se prije tretmana namaže na kožu. Ta reakcija uništava tumor u 30 minuta
Vidi originalni članak

Britanski znanstvenici razvili su flaster koji svjetlošću uništava stanice raka. Sastoji se od stotina organskih LED dioda, koje emitiraju elektricitet jak poput TV uređaja. Svjetlost izaziva kemijsku reakciju na kremi, koja se prije tretmana namaže na kožu. Prema prvim istraživanjima, ta reakcija uništava stanice tumora u samo 30 minuta. Za usporedbu, sadašnji tretmani laserima i lampama traju i do šest sati. Uz to, plastični flaster je i puno jednostavniji za upotrebu te ga pacijenti mogu nositi dok obavljaju kućanske poslove ili idu na posao. Diode se napajaju iz baterije koju pacijent može nositi oko zgloba.
- Metode koje sada koristimo su velike i skupe, dok ovaj flaster možete staviti na pokretne pacijente - rekao je Steve Clemmet iz Polymetronicsa, čiji je laboratorij razvio flaster.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_28544 10.05.2009.

    Ovo je čista laž, mislim kako će profitirat farmatceuske tvrtke ako "ovo" lječi rak. A toliko puno ljekova za sve vrste raka ima, i kemoterapije, pa to triba prodat jeli tako, nije im u interesu da to stoji na policama na tone tih ljekova. Lažu nas cili život, ni jedna tableta nije dobra uključujući i miltivitamine, jer one ubijaju polako. Od zdravog čovjeka im nema koristi tj PROFITA!!!!!!!!!

  • Gatsby 09.05.2009.

    Sastoji se od stotina organskih LED dioda, koje emitiraju elektricitet jak poput TV uređaja, - ova rečenica je notorna glupost. Kakav hebeni elektricitet , emitiraju svijetlost , fotone, a ti fotoni pokreću kemijsku reakciju u kremi i bla bla ... kao zubarske UV plombe koje otvrdnu kad se osvijetle UV svjetlošću .

  • axlica 09.05.2009.

    ma to je lijepo.. u budućnosti ćemo svi biti zdravi i lijepi i pametni ako tehnologija ovako nastavi ;D

Komentiraj...
Vidi sve komentare