To je to što me zanima!

Svjetska banka Hrvatskoj za 2014. najavila rast 0,8 posto

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Svjetska banka poziva na hitne reforme zdravstva, socijalnih transfera i sustava javne uprave ističući da su javne financije neodržive i da se moraju prilagoditi
Vidi originalni članak

Svjetska banka Hrvatskoj je za 2014. predvidjela rast gospodarstva od 0,8 posto dok za ovu godinu kažu da će završiti s padom od 0,8 posto BDP-a. Zapravo se najavljuje daljnja stagnacija i zaostajanje s regijom jer EU11, odnosno nove članice Europske unije rast će brže i to trostruko nego Hrvatska. 

Prosječan rast BDP-a u tim će zemljama iznositi 2,3 posto što je razvoj koji podupire i zapošljavanje i investicije. S druge strane, Hrvatsku očekuje daljnji pad zaposlenih i rast nezaposlenih, kažu u Svjetskoj banci u kojoj ističu da će na performanse gospodarstva veliki utjecaj imati procedura prekomjernog deficita kojom će se morati smanjiti deficit proračuna na -3,5 posto BDP-a. 

Kao i uvijek Svjetska banka poziva na hitne reforme zdravstva, socijalnih transfera i sustava javne uprave ističući da su javne financije neodržive i da se moraju prilagoditi okolnostima, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • retardinho 22.12.2013.

    Evo ga! 200 milijuna eura kratkorocnog kredita dok ne dobiju pare od prodaje CO!

  • ljubica ljubičica_1 22.12.2013.

    juče gledajući TV nisam mogla doći k sebi kad sam čula gospodina Linića .pitala sam se jesam li ja luda ili on.da mi koi plaćamo sve svoje obaveze budemo kažnjeni a ova gospoda što ne plaća ništa budu povlašteni.pa mi se čini da i ja više neću ništa plaćat jer ispade da je to naj pametnije.a Liniću bi poručila da ne radi još pred izbornu kanpanju jer od njihove pobjede nema ništa.stvorili su samo jedno beznađe i teški javašluk.

  • ben hur panonius 19.12.2013.

    joj svjetska banka,cifre da ti pamet stane daj neki tunel da okrečim ili ožbukam fasadu neke katedrale sazidati kakav javni WC uz autoput bilo koji,slati ponude pod šifrom i bez motike ima kruha

Komentiraj...
Vidi sve komentare