To je to što me zanima!

Svjetska banka: Ovako će ići neko vrijeme, ali još ne dugo

Predstavnik Svjetske banke u Hrvatskoj u intervjuu za Bloomberg rekao je kako hrvatske vlasti trebaju riješiti pitanja visoke nezaposlenosti i visokog javnog duga
Vidi originalni članak

Novi predstavnik Svjetske banke u Hrvatskoj Carlos Pinerua u razgovoru za Bloomberg izjavio je kako Svjetska banka poziva vlasti na rješavanje problema s visokom stopom nezaposlenosti i javnog duga kako bi se spriječile 'nepovratne promjene' nakon šest godina duge recesije. 

Pinerua je u intervjuu rekao kako je hrvatsko Ministarstvo financija pokazalo ''ozbiljnost i namjeru'' da poveća učinkovitost javne uprave no dodao kako treba pojačati napore da bi se preokrenuli gospodarski trendovi i otvorila nova radna mjesta. 

- Čini se da je vlastima i privatnom sektoru jasno da su reforme potrebne, da se nešto treba učiniti. Postoje pitanja koja treba riješiti u javnoj upravi, zdravstvenom sustavu i na tržištu rada, a mi smo ovdje da Vladi kao partneri ponudimo pomoć - rekao je. 

Prema procjenama EU, hrvatski javni dug će u ovoj godini narasti do 70 posto BDP-a. 

- Recesija traje gotovo šest godina, a nezaposlenost je visoka, osobito među mladima, a to bi trebalo dati ljudima osjećaj hitnosti - kaže Pinerua i dodaje kako Hrvatska u ovakvom stanju ne može ostati još dugo. 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Lijepo vrijeme 26.09.2014.

    Čudne su to svjetske banke! Što je uopće cilj mentaliteta ovoga svijeta koji ne prihvaća Boga i Njegov moralni zakon koje je objavljen i upisao u ljudska srca? Ispraznost nad ispraznošću!

  • 26.09.2014.

    Ova garnitura na vlasti nije sposobna niti zna bilo sto promjeniti na bolje, .....

  • HRVAT ALI PRAVI 26.09.2014.

    Privatnom sektoru je jasno ali vladajucima nikako to neide u glavu da se novac treba zaradit ali o cemu pricam to je za njih tak i tak nepoznanica. Oni su navceni na zaduzivanja pak zakaj onda raditi???

Komentiraj...
Vidi sve komentare