To je to što me zanima!

Swoboda: Hrvatska mora popustiti po pitanju ZERPa

Swoboda smatra da Hrvatska mora barem dijelom povući svoje odluke vezane za ZERP i dogovoriti se sa susjednom Slovenijom o spornim pitanjima
Vidi originalni članak

Opasnost zastoja u hrvatskim pristupnim pregovorima s EU "sigurno postoji", smatra europski izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda, koji je istodobno upozorio Sloveniju da pazi na svoje postupke.
- Slovenija mora paziti da kao predsjedavajuća ne bude prikazana u krivom svjetlu - izjavio je. Smatra međutim da rješenje nije moguće ako Hrvatska barem dijelom ne povuče dosadašnje mjere. Swoboda je u razgovoru za austrijsku novinsku agenciju APA stao u obranu Slovenije nasuprot kritika zbog postupaka prema SAD-u u slučaju Kosova.
SAD su vršile pritisak po pitanju priznanja Kosova, a nisu isključivale ni mogućnost jednostranog postupka. Objavljivanje sadržaja razgovora vodećih slovenskih i američkih diplomata o pitanju Kosova "neugodno" je u dvostrukom smislu, smatra Swoboda. Kao prvo, stvara se dojam da EU postupa u interesu SAD-a, premda je EU vršila pritisak na Washington u cilju suzdržanosti. Kao drugo, zapisnik razgovora američkih i slovenskih diplomata izazvat će "galamu" u Srbiji.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • withewoolf 22.03.2008.

    Hrvatska se mora maknuti od evrope, zbrojiti stvari i onda vidjeti kako dalje, ovo je postao apsurd, krađe, klanja prometne nesreće izazvane od maloljetnih pijanaca u skupim pilama, korupcija, vlada koja je besramna i bezobrazna prema narodu koji ju je odabrao, a mi se brinemo hoćemo li u evropu? Ljudi ponekad se pitam zar je stvarno danas sranje u modi ili mene vara osjećaj?

  • had 31.01.2008.

    Odgovor Swobodi.Ako se bilo tko nađe u hrvatskim vodama biti će uništen Od brojnih hrvatskih ratnih brodova,ratne vojne avijacije,specijalnih postrojbi mornara HR i postrojbi hrvatskog Sabora.Dobro rasmislite jer to bi mogao biti kraj EU..

  • Hacker-ri 31.01.2008.

    OVO JE SVE JEDNA VELIKA IGRA. Zasto se talijani ne bune? zato jer oni love kao i prije, ali slovenci se bune svaki dan a i oni love... Ne razumijem? Pa sta neznaju da HRV ima 3 broda u obalnoj strazi? od kojih su 2 u kvaru a za ovog jednog ne postoji posada :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare