Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Swoboda: Hrvatska mora popustiti po pitanju ZERPa

Swoboda smatra da Hrvatska mora barem dijelom povući svoje odluke vezane za ZERP i dogovoriti se sa susjednom Slovenijom o spornim pitanjima

fotoreport.at
Foto: fotoreport.at
8 komentara

Opasnost zastoja u hrvatskim pristupnim pregovorima s EU "sigurno postoji", smatra europski izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda, koji je istodobno upozorio Sloveniju da pazi na svoje postupke.
- Slovenija mora paziti da kao predsjedavajuća ne bude prikazana u krivom svjetlu - izjavio je. Smatra međutim da rješenje nije moguće ako Hrvatska barem dijelom ne povuče dosadašnje mjere. Swoboda je u razgovoru za austrijsku novinsku agenciju APA stao u obranu Slovenije nasuprot kritika zbog postupaka prema SAD-u u slučaju Kosova.
SAD su vršile pritisak po pitanju priznanja Kosova, a nisu isključivale ni mogućnost jednostranog postupka. Objavljivanje sadržaja razgovora vodećih slovenskih i američkih diplomata o pitanju Kosova "neugodno" je u dvostrukom smislu, smatra Swoboda. Kao prvo, stvara se dojam da EU postupa u interesu SAD-a, premda je EU vršila pritisak na Washington u cilju suzdržanosti. Kao drugo, zapisnik razgovora američkih i slovenskih diplomata izazvat će "galamu" u Srbiji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message