To je to što me zanima!

Tadić je želio biti svjetioničar, ali u Splitu ga nisu htjeli primiti

Srbijanski predsjednik kaže da je to jedini put da su ga odbili za posao. Rekao je kako neće podržati podjelu BiH, jer smatra da bi odlazak Hrvata iz BiH bio tragedija
Vidi originalni članak

Srbijanski predsjednik Boris Tadić prije dvadesetak godina htio se zaposliti kao svjetioničar na nekom od jadranskih otoka. Otišao je do Lučke kapetanije u Splitu i aplicirao za posao.

- Odbili su me. Rekli su mi da im nije potreban psiholog, već električar ili strojar. Ja sam im pokušao objasniti da sam dosta vješt i u tim poslovima, ali ipak me nisu uzeli. To je prvi i jedini put da sam negdje tražio posao, a da nisam primljen - rekao je Tadić u Dnevniku plus HRT-a. Najdraži hrvatski otok oduvijek mu je bio Vis gdje je godinama ljetovao u stilu Robinson Crusoea. 

Tadić: Neću podržati podjelu BiH

Prvi čovjek Srbije naglasio je i ovom prilikom kako se proces pomirenja ne može dovesti do kraja bez uhićenja Hadžića i Mladića i kako se svi zajedno moramo neprekidno boriti za mir. Osvrnuo se i na problematičnu situaciju u Bosni i Hercegovini te istaknuo da nije istina da bi Milorad Dodik bio najsretniji da se država raspadne.

 Nas dvojica nemamo opterećenje prethodnog vremena, o dobrim odnosima s Josipovićem

- Neću podržati podjelu BiH i neće Srbija nametati rješenje za njih. Odlazak Hrvata iz Bosne bio bi tragedija. Nitko tamo ne želi dva naroda, jer bi to bilo tragično za sve nas - kazao je Tadić.

Na pitanje kako to da s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem ima bolju i jednostavniju komunikaciju nego s bivšim predsjednikom Mesićem odgovorio je:

- Nas dvojica nemamo opterećenje prethodnog vremena. Nismo sudjelovali u njemu i zato nam nije problem da idemo dosta otvoreno i hrabro.

Tadić kasnio kod Bebića

Srbijanski predsjednik Boris Tadić malo je kasnio na sastanak s Lukom Bebićem. Predsjednik Sabora nije se uvrijedio, niti se naljutio već ga je srdačno dočekao i pokušao opravdati riječima "Ako ste potrošili to vrijeme na nešto korisno, onda je opravdano". Obojica su se složila da je potrebna što kvalitetnija suradnja prvih susjeda, a Bebić je istaknuo kako se posljedice rata ne mogu i ne žele zaboraviti jer onda ništa ne bismo naučili, ali da nije dobro ni živjeti u prošlosti.

- Želimo otvarati nove stranice - kazao je Bebić.

S Tadićem je razgovarao i o hrvatskoj nacionalnoj manjini u Srbiji i podsjetio ga da u srbijanskom parlamentu još ne sjedi predstavnik hrvatske manjine. Postavio je i pitanje udžbenika na hrvatskom jeziku i srbijanskog predsjednika zamolio da se na tom pitanju više učini, piše Dnevnik.hr

Idi na 24sata

Komentari 42

  • bubica marica 25.11.2010.

    dalekovidni Splićani

  • vlado25 25.11.2010.

    VIdim da vas dosta Hrvata zivi u proslosti, proslost je proslost, ne treba je zaboraviti ali isto tako gurati naprijed. okrenite novi list, bice bolje i vama i nama..

  • kristov 25.11.2010.

    Molim gospodina Josipovića, "mog" precednika, da na stol Tadiću prvo stavi iznos ratne štete i rok do kada je misle platiti, on (Srbija) ili Europa svejedno. Tražiti od nas bezuvjetan povratak, vraćanje stanova i kuća, nadoknade i ostalo, pa i onima koji se zbog počinjenih zločina i zala ne mogu i ne žele vratiti, više je od licemjerja i pokvareno, a vjerujte, nije niti put koji će dovesti do pravog i istinskog mira i pomirenja. Budućnost možemo gledati samo kroz prizmu čiste prošlosti, u suprotnom sav ovaj glamur i pompa ostati će samo parada cirkusa i klaunova. Istinsko priznanje zločina, njegova osuda i njegova isprika imati će smisla i zaživjeti će puninu samo plaćanjem ratne štete, a to je osnova i zalog budućih odnosa. Sve drugo samo je guranje pod tepih do novog rata, a on nije daleko, to je već sutra (svakako ne duže od 50 godina). Ratovao je moj djed, moj otac, ja,...???!

Komentiraj...
Vidi sve komentare