To je to što me zanima!

Tadić: Rukovanje s Thaqijem nije povijesno nego pristojno

To je bilo pristojno rukovanje s predstavnicima Albanaca s Kosova. Mnogo je važnije konačno završiti pregovore i pronaći rješenje za Kosovo i Metohiju, rekao je Tadić
Vidi originalni članak

Čelnik Demokratske stranke i bivši predsjednik Srbije Boris tadić rekao je u nedjelju da rukovanje s kosovskim premijerom Hashimom Thaqijem na Croatia summitu u Dubrovniku nema nikakav povijesni značaj, već da je to bilo pristojno rukovanje s predstavnicima Albanaca s Kosova. 

Gostujući na srbijanskoj televiziji u emisiji 'Stav Srbije' Tadić je rekao da taj susret ipak ima 'jednu simboličnu dimenziju'.

- Ne treba ga ni podcjenjivati, to nije čin jednog tako velikog dosega. Mnogo je važnije konačno završiti pregovore i pronaći rješenje za Kosovo i Metohiju  - rekao je Tadić, javlja Blic.

Prema Tadićevim riječima, u Dubrovnik ga je pozvao hrvatski premijer Zoran Milanović, a kako je istaknuo, važno je i da Srbija sudjeluje na međunarodnim forumima na kojima se donose odluke. 

- Ako neko misli da ne bi trebali sudjelovati tamo gdje se donose odluke, onda on ima problem sa logikom. Naša muka oko Kosova limitirala je takva sudjelovanja na međunarodnim forumima - rekao je Tadić.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • GospodinKasolli 09.07.2012.

    Kosovo Republika htjeli Srbi to ili ne! Takva je realnost, probudite se!

  • sumadinka 09.07.2012.

    Da je bilo pameti, dijaloga rukovanja, price do rata ne bi ni doslo, i pokazalo se da je rat mnogima doneo nevidjeno bogatstvo, "prosperitet", a drugima ugasena ognjista. I ko je tu kriv, najvise politicari. Malo pre na TV Pink je isla prica o devojci cija je majka Srpkinja, otac musliman, a ubila je srpska granata. I sta sad ko ce to da ispravi, niko, zasto je to trebalo, kakvo to zlo cuci u coveku da ubije onog drugog samo zato sto ne misli kao on, sto nije iste vere kao on, i eto, sad ce neko da razapne Borisa zato sto se rukovao s Tacijem, a s kim ce se jos rukovati Dacic i Nikolic, to cemo tek videti...

  • lolita 29 09.07.2012.

    jadniče jedan!!! pružaš ruku glavnom i odgovornom za vađenje i trgovinu organa i to od tvog naroda izdajniče!!! to samo amerikanci i naci merkel mogu podržavati kriminalca poput tog tačija

Komentiraj...
Vidi sve komentare