To je to što me zanima!

'Tadićeva izjava o "Oluji" već je viđena, ništa novo'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Premijerka Kosor je na polganju vijenaca na Mirogoju povodom 15. obljetnice 'Oluje' rekla da je tom akcijom pobijeđena Miloševićeva politika
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor komentirala je izjavu srpskog predsjednika Borisa Tadića o 'Oluji' te je rekla da to nije ništa novo te je 'već viđeno'. Tadić je rekao kako je to zločin koji se ne smije zaboraviti. Na polaganju vijenaca na zagrebačkom Mirogoju povodom 15. obljetnice 'Oluje' Kosor je rekla kako je tom akcijom pobijeđena velikosrpska Miloševićeva politika. Istaknula je kako bi bilo dobro da i u Srbiji toga konačno postanu svijesni. Podsjetila je kako su Hrvatsku brutalno napali, a iz Srbije su išli tenkovi koji su rušili hrvatske gradove te ubijali hrvatske branitelje i civile. Naglasila je kako neće dopustiti da se povijesne činjenice revidiraju o bilo čemu, a posebno ne o akcijama kao što je 'Oluja', koja je značila konačno oslobađanje Hrvatske. Kosor je rekla kako je 'Oluja' donijela sigurnost i za druge krajeve kao što je bihaćki kraj. Premijerka je u utorak dobila od bihaćkog gradonačelnika i čestitku povodom 15. obljetnice 'Oluje'. Na završni podnesak haaškog tužiteljstva, kojim se predlažu kazne od 17 do 27 godina za hrvatske generale Gotovinu, Markača i Čermaka rekla je kako je uvjerena da će se stvari rasplesti kako svi očekuju.

MINUTOM ŠUTNJE ODALI POČAST
Na početku sjednice Vlade ministri su minutom šutnje odali počast svim stradalima u Domovinskom ratu, a premijerka Kosor poručila je još jednom da Hrvatska neće dozvoliti reviziju povijesti, ali i napomenula da će podupirati euroatlanski put susjeda.

Idi na 24sata

Komentari 133

  • nemam pojma 04.08.2010.

    a nisu ni pravi srbi

  • El Loco 04.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Miguel2308 04.08.2010.

    j

Komentiraj...
Vidi sve komentare