To je to što me zanima!

Tajne Gruntovčana: Sagner i Smiljka slučajno upali u seriju

HTV je 10 epizoda kultnih “Gruntovčana” pustio dan za danom. I ovaj, 10. put, stanovnici imaginarnog podravskog sela Gruntovec oduševili su gledatelje
Vidi originalni članak

Rijetko tko se može sjetiti koliko se izmijenilo uprava na HRT-u, ali svima je jedno zajedničko. Kad žele emitirati kvalitetan program koji će osigurati veliku gledanost, posegnu u arhivu i emitiraju kultne serije iz svoje produkcije - “Gruntovčane” “Naše malo misto” i “Velo misto”.

Pridržavajući se tog prokušanog pravila, ekipa s Prisavlja spasila je ljetnu shemu. Čakavsko “Velo misto” emitiraju nedjeljom, a 10 epizoda kultnih “Gruntovčana” pustili su dan za danom. I ovaj, 10. put, stanovnici imaginarnog podravskog sela Gruntovec oduševili su gledatelje.

- Potkraj 60-ih mi je Martin Sagner pričao kako je uživao snimajući radio-komediju ‘Falinga Imbre Presvetlog’. Meni se radnja svidjela pa me je upoznao s njezinim piscem Mladenom Kerstnerom, kojega sam zamolio da napiše scenarij za televiziju. On je to s veseljem prihvatio i tako su nastali ‘Mejaši’. S obzirom na to da su bili jako dobro primljeni, pet godina poslije, 1974., Televizija Zagreb snimila je njihov još uspješniji nastavak ‘Gruntovčane’ - prisjeća se tadašnji urednik Pajo Kanižaj.

Uz doktora Luigija i njegovu Bepinu iz “Malog mista”, Dudek i Regica ušli su u povijest kao najpopularniji par iz hrvatskih TV serija, a zapravo ni Martinu Sagneru (82) ni Smiljki Bencet (80) u prvobitnoj podjeli uloge koje su ih proslavile nisu bile namijenjene.

>>>Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 68

  • JerkoKC 31.08.2014.

    Govorila je pokojna Martinova mater"Sinek sinek,mogel si ić za doktora,a ne za bedaka".

  • IsusBogSinBožji 31.08.2014.

    "če te ja stisnem ti mum sapunica na oči vun zajde" presvetli..hahah

  • Jeeleenaayy 31.08.2014.

    Ne razumijem u čemu je kvaka. Ovo što se danas snima nikada neće biti dobro kao Gruntovčani, a ne vjerujem da je tada cijena produkcije bila veća nego danas. nedostatak kvalitetnog scenarija ili što?

Komentiraj...
Vidi sve komentare