To je to što me zanima!

Tajni život ministra: Vargini roditelji su osnivači HDZ-a

Vargini roditelji su u Kanadu otišli jer su tamo našli bolje plaćene poslove. Njegova majka Verica nakon osamostaljenja Hrvatske počinje raditi u veleposlanstvu...
Vidi originalni članak

Baš poput svake druge hrvatske obitelji u dijaspori, obitelj ministra Siniše Varge u Mississaugi, predgrađu kanadskog Toronta, gdje su živjeli dugi niz godina, njegovala je nacionalne simbole. Grb, zastava, himna te okupljanja u hrvatskim društvima, pomagali su im da, iako tisućama kilometara daleko, ipak osjećaju svoju Hrvatsku... Vargin otac bio je član hrvatskog društva u Kanadi, a današnji ministar plesao je u folklornom društvu. Sve su to činjenice s kojima će se i sam Siniša Varga pohvaliti, ali javnosti je gotovo nepoznato da današnji SDP-ov ministar dolazi zapravo iz obitelji osnivača HDZ-a. Njegovi roditelji upisani su i u Zlatnu knjigu osnivača HDZ-a, a iz te stranke Expressu je dana i informacija da je mladi Siniša Varga bio i član Mladeži HDZ-a u Mississaugi. To nam je potvrdio i izvor iz samog vrha stranke, ali ministar zdravstva to negira. Ipak, stariji HDZ-ovci kažu da se danas teško može doći do evidencije iz tog vremena, ali s obzirom na to da su njegovi roditelji bili HDZ-ovci, ističu, ne treba nikoga iznenaditi informacija da je i današnji ministar bio u mladeži te stranke.

On je 1983. godine došao u Hrvatsku, u Kanadi sigurno nije mogao biti član mladeži HDZ-a - kaže izvor blizak ministru Vargi.

No bio on ili ne u mladeži stranke koja sve ono što Vargin SDP danas na neki način prezire, činjenica jest da je on odrastao u HDZ-ovoj obitelji.

Njegovi roditelji do 1990. su, kako kaže izvor iz HDZ-ova ogranka u Kanadi, radili kod Hrvata Mije Broza u Kanadi, koji je vodio uspješan posao s nekretninama, a nakon osnutka države Hrvatske majka Verica Varga te 1990. godine počinje raditi u hrvatskom veleposlanstvu u Kanadi. 

>>>Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 131

  • IvoJolic 15.02.2015.

    gosp. Varga nije bio politicki aktivan u Kanadi,a njegova obitelj jeste.Medjutim povratak njegove majke iz Kanade se dogodio kada je jedna financijske afera "progutala preko cetvrt milijuna dolara" u toj mutljazi se spominje i njegova majka,stradale su naivcine I dobrocudne stedise kojima je bio garantiran profit !!!????

  • ciara46 15.02.2015.

    Kalkulant obični, sada če mu pomagati majčina veza na Pantovčaku. Nebi me bilo briga koja je stranka, da on nije obični blefer i zloupotrebljava ovlasti na štetu svih nas.

  • skipi 15.02.2015.

    čovjek mijenjao boje kako bi domogao se vlasti

Komentiraj...
Vidi sve komentare