To je to što me zanima!

Takav zakon: Plaće radnicima Imunološkog 'pojeo' je porez

Isplatom više plaća u jednom mjesecu porez se obračunava po višoj kamatnoj stopi, zbog čega je na računima pojedinih radnika i do 2500 kuna manje
Vidi originalni članak

Radnicima Imunološkog zavoda u četvrtak je isplaćena plaća za travanj, a u petak za svibanj. Iako su ih mjesecima čekali, opet su zakinuti, javlja HRT. 

Naime, isplatom više plaća u jednom mjesecu porez se obračunava po višoj kamatnoj stopi, zbog čega je na računima pojedinih radnika i do 2500 manje. Ako u ponedjeljak dobiju plaću za lipanj, radnici će zbog poreza ostati bez jedne plaće.

- Novac će doći, ovog časa je najvažnije da je on tu i da mi možemo krenuti s nekakvim svojim normalnim životom, ali velim za ubuduće za sve one koji rade bez plaće trebalo bi izmijeniti porezni zakon u tom djelu - rekla je , sindikalna povjerenica EKN-a u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec.

Inače, radnici mogu podnijeti početkom iduće godine prijavu poreza te će im eventualno više uplaćeni porez biti vraćen. No taj novac moraju pričekati jer uobičajeno povrat poreza kreće od otprilike svibnja pa do kraja godine.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • opussave 07.09.2015.

    Država te ne pita kako živiš kada ne dobiješ 10 plaća za redom, ali te odere do .a.a kada tu svotu dobiješ odjednom, isto kao da je to tvoja jednomjesečna plaća. Sramota.

  • 01.09.2015.

    po svoje place bi trebalo ici sa bombama ispod kaputa jer i tako nemozete nista izgubiti osim usranog zivota-a i lopove bi uzeli sa sobom

  • 01.09.2015.

    Lopovi izglasali taj zakon i sada jos kradu i dalje ljudima kojima su ostali duzni.sama gamad

Komentiraj...
Vidi sve komentare