To je to što me zanima!

Policijska akcija u uredima gaming diva: Zaposlenici bježali na krov, radi se o lažnoj dojavi?

Istražitelji aktivno rade na pronalaženju osoba odgovornih za prijeteći poziv. Nitko ne želi ništa potvrditi, no kanadski TV Nouvelles piše da je moguće da se radi o lažnoj dojavi.
Vidi originalni članak

Policija u kanadskom Montrealu opkolila je urede softverske kompanije Ubisoft gdje je navodno u tijeku bila talačka kriza, javljaju svjetski mediji.

Veliki broj policajaca nalazi se na mjestu događaja, no još se ne zna koliko bi sumnjivaca moglo biti. La Presse spominje na desetke taoca. 

Istražitelji aktivno rade na pronalaženju osoba odgovornih za prijeteći poziv. Nitko ne želi ništa potvrditi, no kanadski TV Nouvelles piše da je moguće da se radi o lažnoj dojavi.  Mnogi zaposlenici zatvoreni u zgradi, neki skriveni u konferencijskim sobama,

Policija počinje evakuirati zgradu. Sve se odvija u miru.

- Dobili smo poziv za pljačku u ovom prostoru. Trenutno smo u fazi provjere - rekao je ranije  glasnogovornik Službe policije de Ville de Montréal, Véronique Comtois, ne želeći ići dalje.

Na mjestu događaja, La Presse primijetio je da su policajci iz skupine za taktičku intervenciju raspoređeni s bolničarima koji su opremljeni da interveniraju u takvim situacijama. Koriste se neprobojni štitovi. Na mjestu događaja je oklopni kamion.

Dvoje svjedoka rekli su da su vidjeli kako je policija razbila glavna vrata zgrade.  Jedan svjedok događaja opisao je kako se 'sve odvijalo jako brzo'.

- Nešto sam jeo u svom automobilu kada je stiglo petnaestak vozila, izašla je specijalna jedinica - rekao je Alexandre Sary i dodao kako su specijalci ušli u zgradu, a da se naoružana policija i sada nalazi ispred objekta.

Nekolicina zaposlenika uspjela je pobjeći iz ureda na krov zgrade te zabarikadirati vrata, barem je to vidljivo s kamera televizijskog helikoptera.

Tvrtka inače zapošljava gotovo 4 tisuće ljudi, no zbog pandemije većina trenutno radi od kuće. Osnovana 1997 kao kanadska podružnica francuskog gaming diva, Ubisoft Montreal stoji iza popularnih igri kao što su ‘Prince of Persia: The Sands of Time,’ the ‘Assassin’s Creed’ serije, ‘Far Cry’ i ‘Watch Dogs’.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 14.11.2020.

    Kako je zavrsilo?

  • KULA BABILONSKA 13.11.2020.

    Prorok opet u akciji...?

  • ante-portas 13.11.2020.

    Upravo sam trazio po kanadskim tv kanalima i nitko nista ne spominje osim jednog iz Quebeca, ali ne znam francuski.

Komentiraj...
Vidi sve komentare