To je to što me zanima!

Talibani napali palaču i zgradu CIA-e, preuzeli odgovornost

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Čulo se oko sedam do osam eksplozija, a pucnjava je trajala 45 minuta. Talibani su napali dok je grupa novinara čekala početak pressice. Nema podataka o ranjenima
Vidi originalni članak

Talibanski bombaši samoubojice napali su predsjedničku palaču i sjedište CIA-e u Kabulu u utorak oko 6.30 sati po lokalnom vremenu. U vrijeme napada grupa novinara okupila se pred ulazom u palaču čekajući pressicu koju je najavio predsjednik Hamid Karzai. Bilo je najmanje sedam ili osam eksplozija, a pucnjava je trajala 45 minuta. BBC-ev reporter ispričao je kako su bili prisiljeni trčati u zaklon nakon što su počeli napadi. 

Talibani su pokušali prevariti osiguranje i lažnim policijskim značkama ući u palaču automobilom punim eksploziva. Nakon što nisu uspjeli, aktivirali su ga ispred.

Vidio se dim iz dijela grada u kojem su i američka ambasada i zgrada NATO-a. Policija je izvijestila kako su svi napadači mrtvi. Navodno su bila četvorica, piše BBC

Odmah nakon napada talibani su novinarima poslali SMS kojim preuzimaju odgovornost za napad. Napisali su 'donosimo smrt neprijatelju'. 

Nedugo prije napada predsjednik Karzai izrazio je zabrinutost zato što se SAD upustila u pregovore s talibanima. Rekao je kako Afganistan neće sudjelovati u tome ako ih neće sami voditi.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Superteška 25.06.2013.

    Pregovaraju sa svojim plaćenicima i zato im Karzai nije potreban.

  • JunFan 25.06.2013.

    Zgrada CIA-e je legitiman cilj i imaju pravo napasti takve ciljeve

  • MeloMilanista 25.06.2013.

    Vidim... Počelo je...

Komentiraj...
Vidi sve komentare