To je to što me zanima!

Talibani ubili 8 radnika UN-a bijesni zbog paljenja Kurana

Odgovornost za ubojstva osam UN-ovih radnika u Mazar-i-Sharifu preuzeli su talibani. Glasnogovornik policije rekao je kako su dvjema žrtvama odrezali glave
Vidi originalni članak

Bijesni zbog navodnog paljenja Kurana u SAD-u, prosvjednici su u gradu Mazar-i-Sharifu na sjeveru Afganistana ubili 20 ljudi od čega je najmanje osam stranih radnika UN-a, javlja AFP. Među ubijenima je pet Nepalaca, a iz Švedske stižu vijesti da je među žrtvama i jedan Šveđanin. Odgovornost za napad preuzeli su talibani. 

Glasnogovornik policije rekao je kako su prosvjednici oduzeli oružje zaštitarima UN-ove zgrade te zapucali. Sukob je trajao oko tri sata, a dio UN-ove zgrade je izgorio. Glasnogovornik je rekao kako su talibani dvojici odrezali glave. 

Američki predsjednik Barack Obama najoštrije je osudio zločin. Glavni tajnik UN-a, Ban Ki-Moon rekao je kako je ubojstvo 'kukavički potez za koji  ni pod kojim uvjetima nema opravdanja'. 

Zbog ubojstava u Afganistanu hitno je sazvan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a, piše Sky News

Pastor Terry Jones koji je lani najavljivao kako će spaliti Kuran, pa na kraju od toga odustao, navodno je ipak nedavno spalio Kuran. Kako piše CNN, Jones i njegova crkva su na svojim web stranicama najavili da će 20. ožujka suditi Kuranu, a 'ako ga proglase krivim, da će ga pogubiti'. U drugoj poruci stoji da su knjigu proglasili krivom za 'ubojstva, silovanja i terorizam' te da su je spalili. 


Idi na 24sata

Komentari 14

  • user_68632 02.04.2011.

    Ako je nekome Kuran sveta knjiga, onda pripadnici druge vjere namaju nikakvo pravo paliti ju i nekome prkositi. I meni se štošta ne sviđa, pa okrenem glavu i šutim, nikome ne prkosim i nikoga ne vrijeđam. Tako da...najodgovorniji za ovo su oni pametnjakovići koji su spalili Kuran, jer su znali kakvi su Talibani i da to neće proći bez krvoprolića.

  • golubica_1 02.04.2011.

    stvarno ti amerikanci nisu zivi ako ne naprave neko sranje namjerno bacaju kost kao da im nije u interesu da tamo bude mir....vise su to sile al bozja je zadnja.....nek se ne cude ako ih nesto sravni sa zemljom

  • Superteška 02.04.2011.

    Da je to bio napad na NATO snage svi bi bili pobijeni i pola mjesta sravnjeno sa zemljom. Pitanje, zašto NATO snage nisu intervenirale kad se i tako nalaze u blizini ovog incidenta? Možda netko ima interes da UN nema promatrača u Afganistanu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare