To je to što me zanima!

Talijani vraćaju Banksyja koji je ukraden iz dvorane Bataclan

Djelo koje se pripisuje slavnom uličnom umjetniku Banksyju nacrtano je 2018. na jedna od vrata za izlaz dvorane Bataclan, što je put kojim su pobjegli brojni s koncerta Eagles of Death Metal kada je počeo napad
Vidi originalni članak

Italija u utorak službeno vraća Francuskoj djelo koje se pripisuje Banksyju, nastalo u čast žrtvama atentata u Parizu u studenom 2015., ukradeno 2019. i nedavno pronađeno na jednoj farmi blizu Rima.

"Banksyjeva vrata" trebala bi biti izložena u rimskoj Farnesini, u nazočnosti francuskog veleposlanika u Italiji Christiana Masseta, glavnog tužitelja u Aquili - glavnom gradu regije Abruzzo gdje je slika nađena - i generala karabinjera zaduženog za čuvanje kulturne baštine.

Kada će slika biti prebačena u Francusku zasad nije poznato. Po talijanskoj agenciji Agi, mogla bi biti izložena u sjedištu UNESCO-a u Parizu, ali ta organizacija UN-a nije potvrdila informaciju.

Djelo koje se pripisuje slavnom uličnom umjetniku Banksyju nacrtano je 2018. na jedna od vrata za izlaz u slučaju nužde sa stražnje strane dvorane Bataclan, što je put kojim su pobjegli brojni gledatelji s koncerta Eagles of Death Metal kada je počeo teroristički napad.

Djelo predstavlja djevojku tužnog izgleda, a nacrtano je na mjestu gdje je 90 ljudi izgubilo život 13. studenoga 2015., tijekom serije džihadističkih napada koji su pogodili Pariz i Saint Denis, njegovo predgrađe.

Lopovi su vrata ukrali u noći s 25. na 26. siječnja 2019.

Šest je osoba uhićeno u lipnju u Francuskoj tijekom velike operacije, od kojih su dvije optužene za krađu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • roko2023 14.07.2020.

    Umjesto djeteta, slika inzinjera i doktora bi bila primjerenija mjestu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare