To je to što me zanima!

Talijanska zastupnica dojila je bebu na glasanju u parlamentu

Gilda Sportiello borila se i u prethodnom sazivu da ženama u parlamentu bude dozvoljeno da doje i sudjeluju na glasanju i raspravama. U srijedu je postala i prva žena u Italiji koja je to napravila
Vidi originalni članak

Zastupnica u talijanskom parlamentu Gilda Sportiello, koja se borila da ženama bude dozvoljeno da doje bebe tijekom sjednica parlamenta, postala je i prva žena koja je to napravila. 

Tijekom glasanja o jednom zakonu u srijedu, Sportiello je počela dojiti svog dvomjesečnog sina, a u dvorani se prolomio pljesak. 

Kako prenose strani mediji, ona se u prethodnom sazivu zalagala da se usvoje pravila kojima bi se ženama dopustilo da sudjeluju u glasanju i debatama i doje, dok bebe ne napune 12 mjeseci. 

OSTAVIO JE NA PARKIRALIŠTU Užas u Italiji! Otac zaboravio djevojčicu u autu, umrla je

Ona i otac bebe Riccardo Ricciardi zastupnici su iz Pokreta pet zvjezdica. 

- Nadam se da će ovaj pionirski čin inspirirati poslodavce u Italiji da olakšaju zaposlenim majkama da doje bebe na radnom mjestu - rekla je zastupnica. 

VATRA ZAHVATILA SEDAM KATOVA Požar u stambenoj zgradi kod Rima: Jedan umro, ima ranjenih

- Od danas pa nadalje, ako najviše talijanske institucije dozvoljavaju radnicama da doje na svom radnom mjestu, onda nijednoj ženi, u bilo kojoj profesiji, ne može biti uskraćeno ovo pravo - poručila je Sportiello. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Old Kresoje 08.06.2023.

    Kad se mali nasisa,jel mogu stati u red?

  • Pešekan1 08.06.2023.

    Dijete odmah u politiku nema tu...

  • 08.06.2023.

    Nema mi smisla i djeluje kao neko forsiranje. Beba prvih mjeseci doji cca. svaka tri sata, poslije se to vrijeme produzi, postoje i masine za izvlacenje mlijeka za poslije...Vise sam da se pruzi prikladan prostor za takve stvari, ili se organizira drugacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare