To je to što me zanima!

Talijanski Anonymous srušio internetsku stranicu Vatikana

Iz hakerske skupine objasnili su da su stranicu napali kao odgovor na "njihovu doktrinu, liturgiju te apsurdna i zastarjela pravila koja organizacija širi diljem svijeta"
Vidi originalni članak

Posljednja "žrtva" hakerske skupine Anonymous, prema pisanju stranih medija, je internetska stranica Vatikana - www.vatican.va - koju je srušio talijanski ogranak te hakerske skupine.

Iako je u srijedu navečer internetska stranica još uvijek bila nedostupna, glasnogovornik je rekao da zasad nije utvrđeno jesu li problemi nastali uslijed hakerskog napada.

Iz te hakerske skupine objasnili su da su stranicu napali kao odgovor na "njihovu doktrinu, liturgiju te apsurdna i zastarjela pravila koja njihova visokoprofitna organizacija širi diljem svijeta". 

- Ovaj napad nije protiv kršćanske vjere i vjernika diljem svijeta, nego protiv korumpirane rimokatoličke Crkve - poručili su Anonymousi.

Akcija hakerske skupine stigla je dan nakon što je FBI podigao optužnicu protiv jednog navodnog člana Anonymousa te četvero navodnih glavnih članova sestrinske hakerske skupine LulzSec.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • xtina 08.03.2012.

    Ja bih skinula kapu Anonymousima da su napali neku muslimansku stranicu i napisali 'sloboda ženama, stop burki' i sl...To bi bio revolucionarni čin kojim bi poslali poruku, i bilo bi puno zapaženije i potreslo bi više javnost. Ovako su zamisli srušili Vatikanu stranicu(po ne znam koji put), pa mogu srušiti svaku crkvenu stranicu na svijetu i neće biti odgovora crkve jer crkvu zaboli...Ali za ovo što sam ja napisala treba imati hrabrosti što oni očigledno nemaju, kukavice...:))

  • Esther 08.03.2012.

    Ovo nije rat protiv religija, nego rat protiv Crkve i kršćanstva. Zašto nisu srušili muslimanske stranice, npr. vjerskog vođe Irana? Ovako su licemjerni jer napadaju samo jednu religiju i jednu vjersku skupinu, treba biti pošten pa to priznati. Ima puno gorih religija od kršćanstva, kršćani bar ne vjeruju u proroka koji je ženio 9 godišnje curice...

  • denis66 08.03.2012.

    ajde da su ljudi shvatili da je jedna crkva (koja bi trebala bit zajednica vjernika) zapravo crkva d.o.o. koja je oslobodena svih poreza..long live anonymous!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare