To je to što me zanima!

Talijanski desni centar dobio lokalne izbore na jugu zemlje

Pokrajina Molise ima samo 300.000 stanovnika, no regionalni izbori održani u nedjelju bili su pomno praćeni kao pokazatelj moguće promjene raspoloženja birača nakon nacionalnih izbora 4. ožujka
Vidi originalni članak

Koalicija desnog centra pobijedila je u malenoj južnoj talijanskoj pokrajini Molise, pokazali su u ponedjeljak prvi rezultati objavljeni u vrijeme pregovora o sastavljanju središnje vlade koji su u pat poziciji jer parlamentarni izbori nisu dali jasnog pobjednika.

Oko 44 posto glasova trebao bi dobiti kandidat desnog centra kojega je istaknula koalicija devet stranaka u Moliseu, čime je ispred kandidata protusistemske stranke 5-zvijezda koji ima oko 38 posto. 

Molise ima samo 300.000 stanovnika, no regionalni izbori održani u nedjelju bili su pomno praćeni kao pokazatelj moguće promjene raspoloženja birača nakon nacionalnih izbora 4. ožujka na kojima je 5-zvijezda dobio najviše glasova, 32 posto, a osobito je dobro prošao na jugu Italije. 

Molise je, prema prvim rezultatima, udarac za Pokret 5-zvijezda koji se nadao da će preuzeti vodstvo i formirati prvu pokrajinsku vladu.

Kao i na nacionalnim izborima u ožujku i u Moliseu je lijevi centar loše prošao jer je kandidat pet stranaka lijevog centra dobio samo oko 17 posto glasova.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 23.04.2018.

    da suparnik nije pokret 5 zvjezdica već bi ovdje pisalo ekstremna desnica kao i svaki put do sad

Komentiraj...
Vidi sve komentare