To je to što me zanima!

Talijanski scenarij: 'Živi zid i radikali umarširat će u Vladu'

Novi broj tjednika Express, koji je od sutra na kioscima, donosi: Plenković i HDZ strahuju od brutalnog rasta Živog zida, rigidne i manje rigidne desnice, čak i Mosta...
Vidi originalni članak

Nakon objave prvih rezultata talijanskih izbora, u Hrvatskoj je zavladao ledeni užas: iz nove političke aritmetike Apeninskog poluotoka, u kojemu možemo gledati slike dogledne hrvatske budućnosti, postalo je jasno da bi našu zemlju, u slučaju pada ove loše Vlade, možda čekalo nešto gore – opcija prema kojoj bi Živi zid dodatno narastao, dok bi ljuta desnica mogla preuzeti ostatak političke scene.

Ta je stranka, naime, kontinuirano rasla zadnjih pet mjeseci, da bi tek u veljači zaustavila rast. SDP je pao na 19,8 posto, ne uspjevši se uzdići ni na Agrokoru ni na Martini Dalić i Anti Ramljaku, što je dokaz da je stranka u fazi entropije.

Živi zid sad uživa 12,3 posto biračke podrške. Oni rastu, SDP pada: hoće li se te dvije putanje susresti u jednoj točki, a potom nastaviti istu putanju, rasta Živog zida i pada SDP-a? Pogledamo li Italiju, vidjet ćemo da to ne bi trebalo biti nezamislivo.

U Italiji je, naime, pokret Pet zvjezdica dobio najviše glasova (oko 32 posto) iako se cijeli establishment rukama i nogama bori protiv njih već godinama. No ne ide. Desničarska koalicija Bunga-Bunga Berlusconija i Matea Salvinija (kojoj asistiraju i minijaturna Talijanska braća) druga je snaga u zemlji, a ciljevi za koje se oni zalažu izgledaju kao da ih je pisao Viktor Orban – protjerivanje 600.000 izbjeglica prvi je među njima. 

Idi na 24sata

Komentari 173

  • Saguaro 09.03.2018.

    bude se dogodila koalicija HDZSDP jer nece oni dozvoliti da im netko poremeti planove 😂😂😂😂😂

  • interax 09.03.2018.

    Daj Bože da umarširaju i da ovu stoku rastjeraju i smjeste gdje im je mjesto!!

  • merym 09.03.2018.

    **** Admin**** Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare